Fasole batuta (Pasula slaita in grai banatean)

de babi5 in Mancaruri de post, 30 Apr 2013 | 3884 vizualizari

 

Dragele mele, azi am facut o fasole batuta(frecata)putin inbunatatita, asa cum mi-a trecut mie prin cap, ca sa-i dau un gust cit mai bun, sa fie cit mai satioasa si naturala, cat mai Bio. Sa vedeti ce a iesit!!!!! O fasole sa te lingi pe degete... Reteta de fasole batuta am invatat-o de la mama si eu i-am adus imbunatatiri. Stati sa vedeti... si chiar va rog sa o si puneti in practica. Va doresc succes si pofta mare!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole uscata cu bob mare
  • 200 ml ulei
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 praz
  • 2 cepe
  • foi de dafin
  • cimbru
  • 3-4 catei usturoi
  • piper
  • boia
  • 1 legatura marar
  • sare
  • vegeta
  • ardei gras galben
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta (Pasula slaita in grai banatean):

Se spala fasolea bine si se pune la inmuiat de cu seara. Se pune intr-o oala la foc, se lasa sa se dea un clocot, apoi schimbam apa. Facem aceasta operatie de doua ori (se poate face si de trei ), dar isi pierde din calitatile nutritive. Dupa ce am facut aceasta operatie punem la fiert cu foi de dafin, sare, vegeta, cimbru si o ceapa tocata marunt.


Intre timp curatam zarzavatul, prazul, ardeiul, spalam bine si taiem cubulete. Cind fasole este fiarta pe jumatate adaugam zarzavaturile si lasam sa fiarba totul impreuna pina fasolea este moale bine.


Intr-o tigaie punem 100 ml ulei, jumatate de ceapa tocata marunt si usturoiul. Lasam sa se caleasca un picut apoi punem peste fasole. Lasam sa mai dea in clocot cca 5-10 minute.


Strecuram fasolea apoi cu un tel de facut pireul o zdrobim bine, apoi se freaca cu un mixer adaugind cite un picut din zeama rezultata din fasole. Se obtine o pasta omogena. Cealalta jumatate de ceapa o taiem solzisori, o calim in uleiul ramas si punem boia.


Cind servim fasolea se pune cite o lingura din uleiul cu ceapa si boia deasupra. Se serveste cu muraturi asortate sau dupa pofta, salata de trufandale sau salata verde, dupa posibilitati.


Este bunaaaaaaaaaaa!!! Nu am pus faina nici un picut...totul este de la Mama Natura!


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Eu in loc de faina inainte de terminare pun un cartof pentu ca sa lege mai bine .

2

Puteti asezona cu marar verde ,

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta (Pasula slaita in grai banatean)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

babi5 1

01.05.2013, 18:14

Ianculiubita poate am gresit eu am scris ca nu am folosit faina.. da in Banat la (Pasula Slaita se face rantas )

Aurelia 07_07 1

03.05.2013, 07:38

Of ce buna Babi

babi5 1

03.05.2013, 10:55

Multam fain

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!