Hummus cu leurda

de Merisor in Mancaruri de post, 5 Apr 2019 | 547 vizualizari

 

Din categoria rețetelor de post as zice că m-am îndrăgostit de rețetele de hummus.
Azi vă prezint una de sezon, cu leurdă.
Tare bună a ieșit, mai ales cu lipii de casă!

 

INGREDIENTE

  • 800 g năut conservat( 2 conserve)
  • 2 lingurițe de tahini
  • 2 căței de usturoi
  • 1 legătură leurdă
  • sare după gust
  • zeama de la o lămâie
  • 1 vârf de cuțit cu chimion
  • 4 linguri ulei extra virgin
  • boia de ardei, pentru decor
  • pătrunjel verde, pentru decor
  • lipii de casă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hummus cu leurda:

Punem năutul la scurs în două site, pentru că vom face hummusul în două culori.

Nu aruncăm lichidul, pentru că o parte din el îl vom folosi la final, pentru omogenizarea hummusului.

Curățăm usturoiul și îl dăm pe răzătoarea cea mai mică.

Spălăm leurda și o tocăm mai mărunt.

Stoarcem zeama de la o lămâie nu foarte mare.


Punem în vasul blenderului 1/3 din lichidul unei conserve de năut, jumătate din zeama lămâie și 1 lingură de ulei.

Adăugăm boabele de năut, scurse, apoi o linguriță de tahini, usturoiul răzuit și pornim blenderul la viteză mică, apoi o mărim, treptat.

Dacă pasta de năut este prea groasă, mai adăugăm din lichidul oprit.

Presărăm puțină sare și puțină pudră de chimion, apoi gustăm compoziția și îi mai potrivim gustul cu cele necesare.

Apoi scoatem hummusul într-un bol, cu ajutorul unei linguri cu coada lungă.


Punem din nou în recipientul blenderului 1/3 din lichidul unei conserve de năut, jumătate din zeama lămâie, 1 lingură de ulei și leurda tocată.

Adăugăm boabele de năut, scurse, de la a doua conservă, o linguriță de tahini, puțină sare și puțin chimion.

Pornim din nou blenderul la viteză mică, apoi o mărim, treptat și mai picurăm lichid, până obținem o pastă omogenă.

Scoatem hummusul cu leurdă din recipient și îl adăugăm peste cel simplu, la mijlocul acestuia.

Creăm niște șanțuri cu lingura și picurăm acolo puțin ulei de măsline.

Îl decorăm cu boabe de năut, boia de ardei, pătrunjel verde și leurdă tocată.

Servim deliciosul hummus cu leurdă, cu lipii de casă, preparate după acestă rețetă.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus cu leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mirela0911 1

06.04.2019, 14:41

Tot am zis ca incerc si eu hummus! Arata tare bine!

oanapl 1

08.04.2019, 17:56

Ce bine arata! Imi ploua in gura!

simona72 1

09.04.2019, 15:40

Ce pofta mi-ai facut!! Ia sa-mi fac si eu...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sos garam masala
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post