Fasole boabe cu costita afumata

de violeta30 in Mancaruri cu carne, 19 Ian 2015 | 1180 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g fasole boabe
  • 4 bucati coasta afumata
  • 200 g costita/kaizer
  • 2 cepe potrivite
  • 2 linguri untura sau 3 de ulei
  • o cana de rosii in bulion
  • cimbru
  • piper
  • marar
  • sare
  • o jumatate de lingurita de boia de ardei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole boabe cu costita afumata:

Se pune fasolea peste noapte la umflat. A doua zi se spala si se pune la fiert in apa clocotita. Se lasa sa fiarba pana da de cateva ori in clocot si se arunca apa. Se mai pune inca o data la fiert si iar se arunca apa. Cat fierbem fasolea nu punem sare. Fasolea cand e gata trebuie sa aiba bobul intreg, dar sa fie moale si fiert.


Intre timp se curata ceapa, se spala si se toaca marunt. Se pune intr-un vas untura la topit si se adauga ceapa, se lasa foarte putin sa se prajeasca si se pune apa fiarta peste ceapa si se acopera cu un capac pana scade.


Taiem coasta, daca sunt bucatile mai mari, la fel si costita/kaizerul in fasii subtiri si le punem peste ceapa si adaugam apa fiarta cat sa le acopere. Lasam pana sunt aproape fierte si adaugam rosiile in bulion. Cand s-au "topit" rosiile adaugam fasolea fiarta si lasam sa se amestece aromele. Potrivim de sare si cand e aproape gata adaugam cimbrul, piperul, mararul si boiaua. Lasam sa dea un clocot si o oprim.


Se serveste alaturi cu salata de varza sau muraturi.


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole boabe cu costita afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Bya Ralu 1

19.01.2015, 21:06

Bun

MotanLaOale 1

20.01.2015, 08:35

Rocsi 1

20.01.2015, 20:41

Bun preparat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

ULTIMELE COMENTARII

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fasole cu costita afumata