Sarmalute de vara in varza chinezeasca

de Sylvia in Mancaruri cu carne, 28 Mai 2010 | 3715 vizualizari

 

Pentru ca vroiam sa fac niste sarmalute cu varza de vara si varza care o gasesc aici e prea tare am ascultat de sfatul unei prietene care mi-a zis ca a facut cu varza chinezeasca si mi-am incercat norocul .

 

INGREDIENTE

  •  Avem nevoie de
  • o varza mare chinezeasca .
  • 400 grame de carne de vita tocata fin,
  • 200 grame de kaiser afumat taiat bucatele mici de tot,
  • 3 cepe mici maruntite, 
  • o canita de orez,
  • sare,
  • piper,
  • cimbru maruntit uscat,
  • putin marar uscat,
  • 50 ml ulei,
  • 2 linguri de pasta de rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de vara in varza chinezeasca:

Am desfacut frunzele si le-am dat un clocot in apa cu sare si otet, calclulati o lingurita de sare si o lingura de otet la fiecare litru. Le-am adaugat in vas cand colcotea apa si le-am lasat 3-4 minute pana si-au schimbat culoarea si s-au inmuiat. Varza chineazeasca e mult mai frageda ca cea de vara romaneasca si nu trebuie lasata mult timp la clocotit. Le scoatem si le lasam la racit.


Intre timp m-am ocupat de compozitia de sarmale. Punem la calit in ulei ceapa tocata marut si o lasam pret de cateva minute la foc minim pana devine translucida. Adaugam apoi bucatile de kaiser si le lasam cateva minute, apoi vine randul carnii de vita sa tina companie celorlalte bunatati din oala . Condimentam bine cu sare, piper, cimbru uscat si o umbra de marar uscat si adaugam pasta de rosii . La final adaugam orezul si amestecam bine pana al omogenizare. Luam commpozitia de pe foc si lasam sa se raceasca si purcedem la impachetatul sarmalutelor. Iarna imi plac sarmalele facute mari, mi se pare ca se potrivesc mai bine sezonului si bucatilor de carnati afumati si ciolan acum le-am facut mititele de tot, varza a fost excelenta asa ca nu am avut probleme cu impachetatul.


Le-am asezat cu grija in vasul roman pe un pat de varza maruntita. Ca sa nu se plictiseasca singure le-am alaturat 2 carnaciori rotiti , nu au fost ei afumati dar au facut cinste numelui si s-au dovedit deliciosi. Peste sarmalute am turnat 250 ml de apa cu putina sare si o lingura de pasta de rosii diluata bine. Am mai presarat peste cateva fire de cimbru uscat, imi place cum se “lipeste ” de sarmale la fiert. Apa trebuie sa fie doar cat sa acopere sarmalutele. Am asezat capacul si vasul a luat drumul cuptorului unde a zabovit 15 minute la temperatura maxima apoi inca 30 minute pe 220 grade. Dupa miros mi-am zis ca sunt gata, nu se putea altfel la ce aroma invadase bucataria.


Puteti sa le serviti fie simple fierbinti scoase cu grija din vas . Sau stropite generos cu niste smantanica grasa si insotite de un ardei iute daca va ganditi ca nu va testati colesterolul in zilele urmatoare si nu merita deci sa stricati festinul unor sarmale adevarate.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de vara in varza chinezeasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

madi_marin 1

29.05.2010, 12:42

si mie imi place penultima poza.....arata demential .... eu sunt terminata dupa sarmalute....

Sylvia 1

01.06.2010, 11:44

Madi si Gaby multumesc

krinakrina 1

09.02.2012, 22:35

De cand vreau sa fac si eu, numai ca nu eram convinsa ca varza chinezeasca se preteaza. Bravo!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmale in foi de varza dulce