Placinta cu carne pentru Halloween

de AlexTeacher in Mancaruri cu carne, 16 Oct 2017 | 4886 vizualizari

 

Un aluat facut cu putin whisky, o fata de monstru si un gust demential! Asta e placinta mea cu carne pentru Halloween.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • Faina – 360 g
  • Sare – 1 lingurita
  • Zahar – 1 lingura rasa
  • Unt 82% grasime, rece – 230 g
  • Vodka/Whisky/Tarie – 6-8 linguri

Pentru umplutura:

  • Carne tocata amestec – 600 g
  • Oua – 2 buc
  • Ulei – 2 linguri
  • Ceapa rosie – 1 buc
  • Usturoi – 3 catei
  • Marar – 1 legatura
  • Pasta de ardei iute – 1 lingurita
  • Boia de ardei dulce – 1 lingurita
  • Vin rosu demisec – 50 ml
  • Bulion de rosii – 250 g
  • Cascaval – 150 g
  • Zahar – un praf
  • Apa – 300 ml
  • Sare, piper – dupa gust

Extra:

  • Ulei/unt + faina pentru tapetat
  • Galbenus de ou – 1 buc
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne pentru Halloween:

  1. Incepe cu aluatul. Adauga 260 g de faina in bolul unui robot de bucatarie si pastreaza 100 g pentru mai tarziu. Peste faina pune sarea si zaharul. Asaza atasamentul de framantat si amesteca putin. Adauga apoi si untul. Cand a capatat o consistenta nisipoasa, adauga treptat si restul de faina.
  2. Vrem sa obtinem un aluat care nu se va umfla foarte tare, ci un aluat mai dens si totodata moale, insa sfaramicios. Asa ca nu adauga apa in aluat pentru ca aceasta il va hidrata si va activa glutenul din faina. Adauga in schimb 6-8 linguri de tarie. Aluatul se va hidrata, dar glutenul va fi tinut sub control! Continua sa amesteci 1 minut.
  3. Pune aluatul pe blatul de lucru si modeleaza-l intr-o bila. Imparte-l in 2 bucati relativ egale. Cea putin mai mare va fi pentru baza, iar cealalta mai micuta va fi pentru partea superioara. Infoliaza-le pe fiecare in parte si lasa-le la frigider cat pregatesti compozitia.
  4. Taie ceapa cubulete, iar usturoiul marunt. Pune o tigaie incapatoare pe foc si incinge-o bine. Pune uleiul si caleste carnea bine. Daca are multa apa atunci las-o sa se reduca, la foc iute, altfel va fierbe.
  5. Adauga apoi ceapa si usturoiul si caleste-le si pe acestea. Urmeaza boia dulce, sare si piper. Aveti grija sa nu ardeti boia pentru ca altfel va avea un gust amar. Stinge cu vinul rosu demisec si lasa-l sa se reduca. Urmeaza pasta de ardei iute.
  6. Intre timp toaca mararul marunt si pune-l deasupra. Urmeaza rosiile, dar abia dupa ce verifici daca a fiert carnea ! Daca n-a fiert, iar apa a scazut, mai adauga putina si reasezoneaza cu sare si piper daca e cazul. Adauga si zaharul pentru a mai taia din aciditate. Lasa apoi compozitia sa se raceasca.
  7. Scoate ambele bucati de aluat din frigider si lasa-le putin la temperatura camerei. Pudreaza cu faina masa de lucru si preseaza usor cu sucitorul prima bucata de aluat, cea mai mare. Intinde apoi aluatul intre doua hartii de copt pana obtii o foaie rotunda, putin mai mare decat forma de copt de 20 cm.
  8. Tapeteaza forma de tarta cu unt sau ulei si putina faina. Ia aluatul pe sucitor si pune-l in tava, apoi taie marginile care depasesc tava. Optional, modeleaza marginile aluatului si ajutorul degetelor. Pune inauntru o hartie de copt si umple tarta cu bobite de linte, naut sau fasole si pune-o in cuptorul incins la 200 de grade c, cateva minute, pana se rumeneste usor pe margini. Astfel, aluatul nu va creste in exces.
  9. Scoate apoi bobitele si pastreaza-le intr-un borcan pentru alte tarte. Pune inapoi tava in cuptor pentru alte 2-3 minute, sa se coaca si la baza. Cand este gata, scoate tava din cuptor si lasa blatul sa se raceasca putin.
  10. Intre timp, sparge cele doua oua si amesteca-le in compozitia de carne. Adauga apoi si cascavalul ras. Rastoarna compozitia in forma, peste aluat si niveleaza bine.
  11. Intinde si cea de-a doua foaie de aluat intre doua hartii de copt, pune-o cu grija deasupra si preseaza bine marginile.
  12. Cu ajutorul unui cutit bine ascutit si cu lama subtire decoreaza ochii, nasul si gura monstrului infricosator de Halloween. Unge placinta cu un galbenus de ou pentru a capata un luciu frumos in timpul coacerii si pune tava din nou in cuptor, tot la 200 de grade, pana se rumeste.
  13. Las-o putin sa se raceasca inainte sa o tai.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne pentru Halloween" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

oanapl 1

23.10.2017, 14:26

Delicioasă!

Rahela Velicu 1

30.10.2017, 12:06

Super!

tina58 1

31.10.2017, 18:52

E ok, dar nu vad rostul oualelor si a cascavalului din compozitie ca doar nu se imprastie carnea, e o placinta nu o chiftea !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta ciobanului -Shepherd's pie