Fasole cu carnati afumati

de deyutzky in Mancaruri cu carne, 1 Dec 2016 | 4774 vizualizari

 

Daca tot e 1 Decembrie, m-am gandit sa va aduc ceva traditional. 
 

 

INGREDIENTE

  • aprox. 4 cani de fasole
  • 2 bucati mari de carnati de casa, afumati
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 3 catei de usturoi
  • 1/2 ardei rosu
  • 2 cani suc de rosii
  • 2 linguri de faina
  • 1-2 linguri zarzavat de casa
  • piper
  • sare
  • patrunjel verde (optional)
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu carnati afumati:

Fasolea se spala si se pune intr-o oala cu apa, pentru minim 4 ore. Eu am lasat-o peste noapte. 

Scurgem apa, o mai spalam putin, apoi punem apa cat cuprinde si dam oala pe foc. 

Dupa ce da primul clocot, se scurge bine de apa, apoi punem alta apa si iar lasam la fiert. Scurgem si a 2-a apa, punem alta apa curata si dam oala pe foc. 

Intr-o tigaie, incingem cateva linguri de ulei, apoi adaugam ceapa tocata si 2 catei de usturoi (1 catel de usturoi il pisam si il adaugam la sfarsit) tocati marunt. 

Adaugam si putina apa (cateva linguri) si lasam 1-2 minute la inabusit. 

Spalam si tocam morcovul si ardeiul, apoi le adaugam in tigaie. Mai lasam pe foc cateva minute. 

Adaugam carnatii taiati rondele si ii lasam cateva minute pana cand se rumenesc putin. 

Amestecam sucul de rosii cu 2 linguri de faina, apoi turnam acest amestec in tigaie si amestecam pana cand se formeaza un sos. Sosul obtinut il adaugam peste fasolele fierte bine (fasolea trebuie sa aiba cat cuprinde), apoi adaugam zarzavatul de casa, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust. 

Mai lasam la fiert pe foc mic aprox. 10 minute.

La servire adaugam patrunjel verde tocat. 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu carnati afumati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (22)

deyutzky 1

02.12.2016, 10:07

Si eu si euu )) doar ca la mine s-au terminat de vreo2 zile, dar abia azi am scris reteta, ca sa fiu in tema. ))

Rahela Velicu 1

05.12.2016, 16:20

dantes 1

30.10.2019, 10:15

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la cuptor în vin roşu