Fasole cu carnati afumati

de deyutzky in Mancaruri cu carne, 1 Dec 2016 | 638 vizualizari

 

Daca tot e 1 Decembrie, m-am gandit sa va aduc ceva traditional. 
 

 

INGREDIENTE

  • aprox. 4 cani de fasole
  • 2 bucati mari de carnati de casa, afumati
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 3 catei de usturoi
  • 1/2 ardei rosu
  • 2 cani suc de rosii
  • 2 linguri de faina
  • 1-2 linguri zarzavat de casa
  • piper
  • sare
  • patrunjel verde (optional)
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu carnati afumati:

Fasolea se spala si se pune intr-o oala cu apa, pentru minim 4 ore. Eu am lasat-o peste noapte.


Scurgem apa, o mai spalam putin, apoi punem apa cat cuprinde si dam oala pe foc.


Dupa ce da primul clocot, se scurge bine de apa, apoi punem alta apa si iar lasam la fiert. Scurgem si a 2-a apa, punem alta apa curata si dam oala pe foc.


Intr-o tigaie, incingem cateva linguri de ulei, apoi adaugam ceapa tocata si 2 catei de usturoi (1 catel de usturoi il pisam si il adaugam la sfarsit) tocati marunt.


Adaugam si putina apa (cateva linguri) si lasam 1-2 minute la inabusit.


Spalam si tocam morcovul si ardeiul, apoi le adaugam in tigaie. Mai lasam pe foc cateva minute.


Adaugam carnatii taiati rondele si ii lasam cateva minute pana cand se rumenesc putin.


Amestecam sucul de rosii cu 2 linguri de faina, apoi turnam acest amestec in tigaie si amestecam pana cand se formeaza un sos. Sosul obtinut il adaugam peste fasolele fierte bine (fasolea trebuie sa aiba cat cuprinde), apoi adaugam zarzavatul de casa, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust.


Mai lasam la fiert pe foc mic aprox. 10 minute.


La servire adaugam patrunjel verde tocat.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu carnati afumati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Rocsi 1

01.12.2016, 20:32

Se pare ca azi toata lumea s-a conformat si a facut fasole!

deyutzky 1

02.12.2016, 10:07

Si eu si euu )) doar ca la mine s-au terminat de vreo2 zile, dar abia azi am scris reteta, ca sa fiu in tema. ))

noiinbucatarie 1

05.12.2016, 16:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura taraneasca cu coaste de porc si carnati