Sarmalute in foi de varza murata

de Laly in Mancaruri cu carne, 20 Iun 2010 | 5825 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne amestec (vita cu porc)
  • 100 gr slanina afumata (sau kaizer afumat)
  • 1 cana de orez
  • 2 cepe
  • 3 linguri de ulei
  • piper
  • 1 lingurita boia dulce
  • foi de dafin
  • varza acra
  • 250 gr sau suc de rosii sau
  • 200 gr pasta de tomate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de varza murata:

Se toaca carnea si slanina.Ceapa se toaca marunt si se pune intr-o tigaie sa se caleasca.Orezul se spala in mai multe ape si se adauga peste ceapa calita.Adaugam si lingurita de boia si mestecam bine.


Carnea se pune intr-un castron mai inalt.Se adauga ceapa calita,sare,piper si amestecam bine.


Varza se desface foaie cu foaie si se clateste cu un pic de apa rece.Mijlocul ramas se toaca marunt.Intr-o oala mai inalta se pune pe fundul ei varza tocata mrunt.Se adauga sarmalele asezate in straturi.Cui nu-i place slanina poate pune intre straturile de sarmale felii de kaizer afumat,sau sorici afumat.Asa vor capata un gust deosebit.


Cand terminam de pus sarmalele adaugam si restul de varza tocata desupra.Le punem la fiert la foc mediu.


Cand sunt aproape fierte se adauga sucul de rosii sau pasta de tomate desfacuta cu un pic de apa.Se mai dau la cuptor pana se rumeneasca frumos deasupra


Se servesc calde cu mamaliguta si ardei iute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de varza murata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Ramonaky 1

22.06.2010, 20:48

ahh,de astea mi-e cel mai dor sa mananc parca le simt mirosul5 furcu

nadina73 1

24.06.2010, 17:02

laly am lasat tot setu de tacamuri la tine super bine atata toate

elena1988 1

24.02.2011, 10:03

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

O pizza de te lingi pe degete
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pui copt cu pilaf sârbesc