Fasole cu carnati in stil frantuzesc

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 17 Oct 2015 | 3557 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru fasole:
  • 4 fasii Pancetta
  • 1/2 ceapa rosie
  • 2 tije praz
  • 2 foi dafin
  • 1 crenguta romarin
  • cateva crengute cimbru
  • 400 grame carnati Chipolata (sau carnati proaspeti)
  • 2 conserve fasole alba
  • 500 ml passata
  • cateva frunze salvie
  • Pentru pesmet:
  • 4 felii paine
  • ulei de masline
  • 2 catei usturoi
  • 1 crenguta rozmarin
  • cateva crengute cimbru
  • Pentru broccoli:
  • 1/4 ceapa alba
  • 1/2 catei usturoi
  • 2 rosii
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sucul de la 1 lamaie
  • 1 broccoli
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu carnati in stil frantuzesc:

Se taie fasiile de Pancetta in cuburi si se prajesc intr-o tigaie cu putin ulei, 2 minute. Se adauga ceapa taiata julienne si prazul tocat. Dupa 1 minut se adauga foile de dafin, rozmarinul, cimbrul si putina apa si se lasa la gatit la foc mediu spre mare, 3-4 minute. 

Se ung carnatii cu putin ulei de masline, se aseaza intr-o tava si se introduc in cuptorul preincalzit la 220 grade Celsius.

Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca si maruntesc feliile de paine impreuna cu sare, piper, ulei de masline, cateii de usturoi, rozmarinul si cimbru. 

Se adauga fasolea scursa de apa in tigaia cu pancetta, impreuna cu passata, sare si piper. 

Se transfera intr-un vas pentru cuptor nu prea mare, se aseaza jumatate din cantitatea de pesmet deasupra, apoi carnatii si la final restul de pesmet. Se ung frunzele de salvie cu ulei si se aseaza deasupra. 

Se gateste in cuptor 7-8 minute. 

Se dau ceapa si rosiile pe razatoarea fina si se amesteca cu usturoiul, sare, piper, uleiul de masline si sucul de lamaie

Se fierbe broccoli in apa cu sare, la foc mare, acoperit cu un capac, cateva minute. 

Se scurge de apa si se amesteca cu dressingul obtinut anterior. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu carnati in stil frantuzesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pasta de dovlecei