Fasole cu ciolan

de Criss in Porc, 1 Dec 2011 | 3698 vizualizari

 

O mancare traditionala romaneasca, foarte buna desi cu destul de multe calorii. O data pe an merge....

 

INGREDIENTE

  • -1 kg fasole boabe (cam multa)
  • -1 ciolan (destul de mare...)
  • -2 cepe
  • -1 ardei gras 
  • -1 morcov
  • -2 bucati usturoi
  • -250 ml suc de rosii
  • -cimbru
  • -2 foi de dafin
  • -piper
  • -1 lingura pasta de ardei (e foarte sarata asa ca nu mai e cazul sa punem sare)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu ciolan:

Fasolea se pune la inmuiat de seara pana dimineata. Apoi se pune la fiert si se arunca apa. Se repeta operatiunea de doua ori. Astfel fasolea devine mai "usoara" si nu mai baloneaza.
Ciolanul se spala bine si se dezoseaza (pe cat e posibil).
Se taie ceapa solzisori si ardeiul cubulete si se calesc in foarte putin ulei. (Ciolanul lasa suficienta grasime asa ca nu e nevoie sa punem mult ulei. Oricum eu intotdeauna pun f.f.putin ulei la orice mancare.)
Se pune apa si bucatile de carne la fiert. Cand carnea e aproape fiarta, se adauga fasolea care si ea e fiarta in prealabil si scursa apa.

Se pun morcovul, cimbrul, 2 foi de dafin si cand, fasolea e fiarta, se adauga si sucul de rosii. Se mai lasa sa dea un clocot si apoi se serveste cu mare pofta.

Daca preparati ceasta reteta, injumatatiti cantitatea de fasole si cumparati un ciolan mai mic, altfel riscati sa mancati o saptamana din cazanul cu fasole. :) :) :rd:

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu ciolan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Fasole cu ciolan-0
Fasole cu ciolan-1
Fasole cu ciolan-2
Fasole cu ciolan-3
Fasole cu ciolan-4
Fasole cu ciolan-5

COMENTARII (23)

Criss

Criss 1

02.12.2011, 09:17

Multumesc dragele mele.

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

04.12.2011, 21:34

preferata mea foarte gustoasa

Criss

Criss 1

05.12.2011, 05:50

Multumesc Oana.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!