Fasole cu ciolan

de Criss in Porc, 1 Dec 2011 | 4657 vizualizari

 

O mancare traditionala romaneasca, foarte buna desi cu destul de multe calorii. O data pe an merge....

 

INGREDIENTE

  • -1 kg fasole boabe (cam multa)
  • -1 ciolan (destul de mare...)
  • -2 cepe
  • -1 ardei gras 
  • -1 morcov
  • -2 bucati usturoi
  • -250 ml suc de rosii
  • -cimbru
  • -2 foi de dafin
  • -piper
  • -1 lingura pasta de ardei (e foarte sarata asa ca nu mai e cazul sa punem sare)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu ciolan:

Fasolea se pune la inmuiat de seara pana dimineata. Apoi se pune la fiert si se arunca apa. Se repeta operatiunea de doua ori. Astfel fasolea devine mai "usoara" si nu mai baloneaza.

Ciolanul se spala bine si se dezoseaza (pe cat e posibil).

Se taie ceapa solzisori si ardeiul cubulete si se calesc in foarte putin ulei. (Ciolanul lasa suficienta grasime asa ca nu e nevoie sa punem mult ulei. Oricum eu intotdeauna pun f.f.putin ulei la orice mancare.)

Se pune apa si bucatile de carne la fiert. Cand carnea e aproape fiarta, se adauga fasolea care si ea e fiarta in prealabil si scursa apa.


Se pun morcovul, cimbrul, 2 foi de dafin si cand, fasolea e fiarta, se adauga si sucul de rosii. Se mai lasa sa dea un clocot si apoi se serveste cu mare pofta.


Daca preparati ceasta reteta, injumatatiti cantitatea de fasole si cumparati un ciolan mai mic, altfel riscati sa mancati o saptamana din cazanul cu fasole. :) :) :rd:

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu ciolan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Criss 1

02.12.2011, 09:17

Multumesc dragele mele.

oana_pisicutza16 1

04.12.2011, 21:34

preferata mea foarte gustoasa

Criss 1

05.12.2011, 05:50

Multumesc Oana.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor cu friptura de porc