Cotlet de porc cu sos de rodii

de nico15 in Porc, 26 Oct 2012 | 3439 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata cotlet de porc 220g/brut
  • boabe de coriandru,
  • cimbru
  • ulei de masline
  • Piure:
  • 2 cartofi
  • 100 g de varza
  • 1 fir de ceapa verde(doar cozile)
  • Sare,
  • piper alb
  • Lapte,
  • unt
  • ½ de capatana de usturoi
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 1 morcov
  • Unt
  • Lichior de ciocoloata(1 lingura)
  • Miere (1/2 de lingurita)
  • Curry (2 g)
  • Dressing:
  • 1 lingurita de mustar
  • 100 ml vin alb
  • 50 ml smantana lichida
  • 10 g seminte de rodii
  • 1 lingurita concentrate de rodii
  • Coriandru boabe,
  • sare,
  • piper
  • Décor:
  • Germeni si boia de ardei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu sos de rodii:

Se ia bucata de carne se maseaza cu ulei, se piseaza boabele de coriandru si piper, se adauga sare si cimbru si se va trece friptura prin acest amestec dupa care se poate praji intr-o tigaie nonaderenta dar se poate adauga foarte putin ulei, se prajeste pe ambele parti, iar cand este suficient patrunsa(facuta) se scoate din tigaiesi se lasa in asteptare.

Spalam cartofii bine si ii punem la fiert in apa cu sare, tocam si varza si o vom pune cateva minute la fiert in lapte, separat de cartofi. Varza o lasam cateva minute pana se-nmoaie dar sa nu isi schimbe culoarea. Dupa care o scoatem din lapte si o scurgem, lasand-o in asteptare. Cartofi se fierb bine, se arunca apa si ei se curata de coaja, se adauga unt pentru cremozitate si adaugam si lapte putin cate putin, pasam bine si radem si putina nucsoara, saram si adaugam si piper alb. Cand este gata se adauga varza fiarta si cozile de ceapa taiate marunt.

Intr-o cratita punem apa cu sare, curatam un morcov si taiem fasii subtirii cu economul, cand apa fierbe adaugam fasiile de morcov si le lasam 1,5 minute cat sa fie al-dente, dupa care le scoatem si pregatim etapa a doua.  Adaugam unt in tigaie si putin ulei adaugam morcovii, mierea, curry, sare si piper iar la final adaugam si lichiorul de ciocolata.

La final ne vom acupa de dressing(sauce/sos), adaugam unt in tigaia in care am prajit carnea lasam sa de-a un pic in clocot, adaugam vinul si lasam sa se evapore alcoolul, dupa care adaugam mustarul, smantana lichida, sosul de rodii si semintele de rodii, saram si piperam, gustam si daca are consistenta dorita luam de pe foc.

Vom decora ca in imaginele alaturate, punem germenii deasupra si punem cateva picaturi de ulei de masline peste si pudram cu putina boia piureul. Se serveste cu garnitura de varza alba, varza, rosie, morcovi, seminte de rodii si o vinegreta de ulei de masline si juice de lamaie

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu sos de rodii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

la 09:57

Supa de rosii cu galusti din gris

de Caty 1

pe 11.08 la 13:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Roti de porc in vas roman