Cotlet de porc cu sos de rodii

de nico15 in Porc, 26 Oct 2012 | 1604 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata cotlet de porc 220g/brut
  • boabe de coriandru,
  • cimbru
  • ulei de masline
  • Piure:
  • 2 cartofi
  • 100 g de varza
  • 1 fir de ceapa verde(doar cozile)
  • Sare,
  • piper alb
  • Lapte,
  • unt
  • ½ de capatana de usturoi
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 1 morcov
  • Unt
  • Lichior de ciocoloata(1 lingura)
  • Miere (1/2 de lingurita)
  • Curry (2 g)
  • Dressing:
  • 1 lingurita de mustar
  • 100 ml vin alb
  • 50 ml smantana lichida
  • 10 g seminte de rodii
  • 1 lingurita concentrate de rodii
  • Coriandru boabe,
  • sare,
  • piper
  • Décor:
  • Germeni si boia de ardei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu sos de rodii:

Se ia bucata de carne se maseaza cu ulei, se piseaza boabele de coriandru si piper, se adauga sare si cimbru si se va trece friptura prin acest amestec dupa care se poate praji intr-o tigaie nonaderenta dar se poate adauga foarte putin ulei, se prajeste pe ambele parti, iar cand este suficient patrunsa(facuta) se scoate din tigaiesi se lasa in asteptare.



Spalam cartofii bine si ii punem la fiert in apa cu sare, tocam si varza si o vom pune cateva minute la fiert in lapte, separat de cartofi. Varza o lasam cateva minute pana se-nmoaie dar sa nu isi schimbe culoarea. Dupa care o scoatem din lapte si o scurgem, lasand-o in asteptare. Cartofi se fierb bine, se arunca apa si ei se curata de coaja, se adauga unt pentru cremozitate si adaugam si lapte putin cate putin, pasam bine si radem si putina nucsoara, saram si adaugam si piper alb. Cand este gata se adauga varza fiarta si cozile de ceapa taiate marunt.



Intr-o cratita punem apa cu sare, curatam un morcov si taiem fasii subtirii cu economul, cand apa fierbe adaugam fasiile de morcov si le lasam 1,5 minute cat sa fie al-dente, dupa care le scoatem si pregatim etapa a doua. Adaugam unt in tigaie si putin ulei adaugam morcovii, mierea, curry, sare si piper iar la final adaugam si lichiorul de ciocolata.



La final ne vom acupa de dressing(sauce/sos), adaugam unt in tigaia in care am prajit carnea lasam sa de-a un pic in clocot, adaugam vinul si lasam sa se evapore alcoolul, dupa care adaugam mustarul, smantana lichida, sosul de rodii si semintele de rodii, saram si piperam, gustam si daca are consistenta dorita luam de pe foc.



Vom decora ca in imaginele alaturate, punem germenii deasupra si punem cateva picaturi de ulei de masline peste si pudram cu putina boia piureul. Se serveste cu garnitura de varza alba, varza, rosie, morcovi, seminte de rodii si o vinegreta de ulei de masline si juice de lamaie



Pofta Buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu sos de rodii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

adry88 1

27.10.2012, 13:19

tare bun

nico15 1

28.10.2012, 08:37

Pofta Buna.

Toamna07 1

31.10.2012, 19:13

Like!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc in crusta de condimente