Fasole cu ciolan

de Oana in Porc, 2 Mai 2009 | 10860 vizualizari

 

Fasolea este o sursa de proteine fara grasime! asta daca nu o preparam cu ciolan afumat :)

 

INGREDIENTE

  • doua cani de fasole alba
  • 1/2 kg ciolan afumat, fara os
  • 1 morcov
  •  jumatate de telina
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • menta
  • foi de dafin
  • 2 linguri bulion
  • o capatana de usturoi
  •  o legatura de leustean verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu ciolan:

Cand apa devine galbuie va trebui s-o schimbam. Strecuram intr-o sita mare si apoi umplem oala cu apa fierbinte si continuam fierberea. Ar fi bine sa schimbam apa de 2-3 ori. Cat timp fierbe fasolea vom pregati legumele si carnita. Ciolanul afumat, fara os, il taiem felii, se poate perpeli inainte putin intr-o tigaie de teflon, fara grasime. Curatam 1 morcov, jumatate de telina, o ceapa si un ardei gras, le spalam si le taiem cubulete. Cand fasolea este aproape fiarta adaugam legumele si ciolanul feliute si condimentam cu sare, piper, cimbru si menta, foi de dafin. Condimentele sunt esentiale! Cand au fiert si legumele adaugam 2 linguri de bulion si o capatana de usturoi pisat. Mai lasam 5-10 minute la fiert si gata! Presaram leustean verde tocat, din belsug. Se serveste cu castraveciori si gogosari in otet.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu ciolan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Oana 1

23.02.2010, 16:24

Am facut aseara cu fasole rosie. Am lasat-o la inmuiat si apoi am fiert-o in 4-5 ape, nici nu stiu si am fiert la ea vreo 5 ore si tot nu era fiarta ca lumea Asa m-am enervat...Am facut si fasole batuta, aia a iesit buna ca s-a mixat...Chiar nu luasem pana acum fasole rosie si am vrut sa vad cum e....nasoala rau!!!

ela 1

23.02.2010, 17:05

Oana stiu un truc ca sa fiarba fasolea repedeui in oala in care o fierbi o lingura (o arunci in oala pur si simplu) si 2lingurite de bicarbonat cu sodiu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lebar de casa
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc impanat, cu diferite feluri de piureuri