Fasole cu ciolan afumat

de Panacris in Porc, 29 Aug 2014 | 1844 vizualizari

 

Inițial am vrut o iahnie simplă de fasole, dar cu Zmeii nu te pui ;) Așa că am executat o iahnie cu ciolan afumat.

 

INGREDIENTE

  • fasole albă boabe uscată 500 g.
  • ciolan afumat 500 g.
  • morcov 2 bucăți,
  • țelină cca. 100 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • sare iodată aromată cu cimbru și mărar a la Panacris,
  • piper macinat proaspat,
  • foi de dafin uscate,
  • leuștean proaspăt 2 fire,
  • pastă de roșii cca. 100 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu ciolan afumat:

Fasolea se curăță de impurități, se pune peste noapte în apă rece pentru a se umfla și să fiarbă mai repede. De această dată am testat aparatul Philips Multicooker pentru a fierbe fasolea. Se conectează la sursa de curent, se adaugă fasolea, după ce a fost în prealabil scursă de apa în care a stat peste noapte, legumele curățate și mărunțite, în vasul aparatului se adaugă cca. 1000 ml apă, apoi din MENIU se selectează programul BOIL și se lasă  la fiert cca. 30 de minute. După ce a expirat timpul de gătire se scoate fasolea din vas și se lasă la cald. Motivul este următorul: se pune la gătit ciolanul afumat, spălat și porționat, la programul BOIL timp de 30 de minute cu cca. 500 apă. După ce expiră timpul de gătire, se adaugă fasolea peste ciolan, se programează aparatul la STEW, pentru 30 de minute, cu cca. 5 minute înainte sfârșitul programului,  se asezonează de mirodenii și se adaugă pasta de roșii.

Se servește fierbinte, cu pâine sau mămăligă, alături de o ceapă roșie stropită cu puțin ulei de măsline și oțet de prune.

Spor și poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Atenție dacă puneți apă prea multă și acoperiți, s-ar putea să bufnească supapa de aerisire :D ! Mai bine adugați din când în cînd apă feirbinte dacă vi se pare prea puțină. Să mă credeți pe cuvânt că mi s-a întâmplat :D

RETETA IN IMAGINI

Fasole cu ciolan afumat-0
Fasole cu ciolan afumat-1
Fasole cu ciolan afumat-2
Fasole cu ciolan afumat-3
Fasole cu ciolan afumat-4
Fasole cu ciolan afumat-5

COMENTARII (17)

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

29.08.2014, 22:07

Si e tare buna! Iar vasul

Valclaudia

Valclaudia 1

30.08.2014, 07:11

ce faina prezentare! Si ce mancarica delicioasa!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

31.08.2014, 17:43

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!