Fasole cu ciolan afumat

de Panacris in Porc, 29 Aug 2014 | 2043 vizualizari

 

Inițial am vrut o iahnie simplă de fasole, dar cu Zmeii nu te pui ;) Așa că am executat o iahnie cu ciolan afumat.

 

INGREDIENTE

  • fasole albă boabe uscată 500 g.
  • ciolan afumat 500 g.
  • morcov 2 bucăți,
  • țelină cca. 100 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • sare iodată aromată cu cimbru și mărar a la Panacris,
  • piper macinat proaspat,
  • foi de dafin uscate,
  • leuștean proaspăt 2 fire,
  • pastă de roșii cca. 100 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu ciolan afumat:

Fasolea se curăță de impurități, se pune peste noapte în apă rece pentru a se umfla și să fiarbă mai repede. De această dată am testat aparatul Philips Multicooker pentru a fierbe fasolea. Se conectează la sursa de curent, se adaugă fasolea, după ce a fost în prealabil scursă de apa în care a stat peste noapte, legumele curățate și mărunțite, în vasul aparatului se adaugă cca. 1000 ml apă, apoi din MENIU se selectează programul BOIL și se lasă la fiert cca. 30 de minute. După ce a expirat timpul de gătire se scoate fasolea din vas și se lasă la cald. Motivul este următorul: se pune la gătit ciolanul afumat, spălat și porționat, la programul BOIL timp de 30 de minute cu cca. 500 apă. După ce expiră timpul de gătire, se adaugă fasolea peste ciolan, se programează aparatul la STEW, pentru 30 de minute, cu cca. 5 minute înainte sfârșitul programului, se asezonează de mirodenii și se adaugă pasta de roșii.


Se servește fierbinte, cu pâine sau mămăligă, alături de o ceapă roșie stropită cu puțin ulei de măsline și oțet de prune.


Spor și poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Atenție dacă puneți apă prea multă și acoperiți, s-ar putea să bufnească supapa de aerisire :D ! Mai bine adugați din când în cînd apă feirbinte dacă vi se pare prea puțină. Să mă credeți pe cuvânt că mi s-a întâmplat :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Dya Daniela Andrei 1

29.08.2014, 22:07

Si e tare buna! Iar vasul

Valclaudia 1

30.08.2014, 07:11

ce faina prezentare! Si ce mancarica delicioasa!

MotanLaOale 1

31.08.2014, 17:43

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu afumatura