Fasole cu ciolan servita in paine de casa!!!

de Panacris in Mancaruri cu carne, 3 Dec 2011 | 4151 vizualizari

 

Dupa ce am cercetat toate retetele de fasole servita in paine am creat o compilatie. Iata ce a rezultat!!!! Multumesc Oana si Silvia pentru idei!

 

INGREDIENTE

  • fasole alba boabe uscata 1000 g.
  • ciolan afumat 500 g.
  • ciolan proaspat 500 g.
  • morcov 2 bucati
  • ceapa 1 bucata
  • sare iodata, piper macinat proaspat, cimbru uscat, foi de dafin uscate
  • Ingrediente pentru paine
  • faina 1000 g.
  • apa 250 ml.
  • sare 10 gr.
  • zahar 15 gr.
  • ulei 15 ml.
  • drojdie uscata 45 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu ciolan servita in paine de casa!!!:

Fasolea se curata de impuritati, se pune peste noapte in apa rece pentru a se umfla.


Ciolanele se pun la fiert impreuna in apa rece si sarata, in oala "minune" pentr cca. 1 ora dupa ce a inceput sa fluiere. Fasolea se pune la fiert in apa rece dupa ce a fost prealabil scursa de apa in care a stat peste noapte. Se lasa la fiert cca. 1 ora. Intre timp se curata ceapa si morcovul, se taie marunt si se pune la dinstiut. Se adauga la amestecul de ceapa ciolanul fiert si dezosat. Se adauga si fasolea fiarta, si se mai lasa impreuna cca. 20 de minute la fiert pentru a se combina gusturile. Intre timp se pregateste aluatul de paine, personal, am pus toate ingredientele la masina de paine, "cea de/a treia mana" , la programul de aluat. Dupa ce aluatul a fost framantat si crescut, l/am scos si dupa ideea lui Silviei, l/am pus pe un vas rezistent la caldura si am creat farfuriile pentru ciorba. A copt cca. 20 de minute. Am scos painicile de pe forme si am sevit ciorba de fasole, acompaniata de o salata de varza murata. Stiti vorba aceea " se bateau turcii la gura lor!", chiar asa s/a intamplat. Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu ciolan servita in paine de casa!!!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Panacris 1

03.09.2012, 15:35

Multumesc Meri, a avut un succes teribil

Panacris 1

03.09.2012, 15:35

Mai ales, modul de servire

portiadelumina 1

03.09.2012, 16:04

Dacă nu zic multe e pentru că deja sunt râuri revărsate prin cerul gurii

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fasole cu ciolan afumat