Fasole facaluita / batuta

de Ina in Mancaruri de post, 15 Feb 2013 | 30630 vizualizari

 

Ca tot a fost la moda, zilele astea :))

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole cu bob mare
  • legume uscate
  • ulei
  • marar verde
  • 4-5 catei de usturoi
  • 4 cepe mari
  • pasta de tomate
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole facaluita / batuta:

Lasam fasolea sa se inmoaie cateva ore, in apa rece  sau usor calduta. Daca este nevoie adaugam apa din cand in cand, intrucat aceasta va fi aborbita destul de repede de boabele de fasole.

Cand  fasolea si-a dublat volumul, o spalam in cateva ape si-o punem la fiert. Dupa 2-3 clocote aruncam prima apa si adaugam alta proaspata. ( daca vom pune fasolea direct la fiert, fara  inmuiere prealabila, vom arunca apa in care fierbe de 2-3 ori, pentru a inlatura toxinele. )

Adaugam la fiert putina sare, 1-2 foi de dafin si legume uscate, pentru  ca fasolea sa capete gust. 

Lasam pe foc pana ce boabele devin sfaramicioase, apoi scurgem zeama, fara a o arunca.  

Pasam boabele cu un blender, ajutandu-ne de zeama in care au fiert. Cand pasta devine  destul de omogena adaugam cca. 100-150 ml ulei, pasand in continuare, pana aceasta devine spumoasa. Daca boabele sunt fierbinti, este bine sa facem pasta de fasole mai moale, intrucat la racire, aceastea va avea o consistenta mult prea tare. Potrivim de sare si piper si adaugam in compozitie o mana buna de marar verde, tocat ( eu am avut congelat ).In final adaugam in pasta de fasole usturoiul  pisat.

Separat tocam 4 cepe mari pe care le calim, presarate cu sare, in putin ulei. Cand ceapa devine translucida adaugam 3-4 linguri cu pasta d tomate si o ceasca cu apa, lasand sa mai dea cateva clocote, apoi oprim focul. 

Pe un platou de servire asezam in strat consistent fasolea, acoperind-o din abuntenta cu o patura de ceapa prajita cu pasta de tomate. 

Se poate servi ca atare, sau pe felii de paine prajita.

TIPS-URI

1

timpul de pregatire difera in functie de tipul bobului de fasole, anul recoltei, modalitatea de fierbere ( oala obisnuita, oala sub presiune... )

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole facaluita / batuta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de legume in stil oriental