Fasole facaluita / batuta

de Ina in Mancaruri de post, 15 Feb 2013 | 18341 vizualizari

 

Ca tot a fost la moda, zilele astea :))

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole cu bob mare
  • legume uscate
  • ulei
  • marar verde
  • 4-5 catei de usturoi
  • 4 cepe mari
  • pasta de tomate
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole facaluita / batuta:

Lasam fasolea sa se inmoaie cateva ore, in apa rece sau usor calduta. Daca este nevoie adaugam apa din cand in cand, intrucat aceasta va fi aborbita destul de repede de boabele de fasole.


Cand fasolea si-a dublat volumul, o spalam in cateva ape si-o punem la fiert. Dupa 2-3 clocote aruncam prima apa si adaugam alta proaspata. ( daca vom pune fasolea direct la fiert, fara inmuiere prealabila, vom arunca apa in care fierbe de 2-3 ori, pentru a inlatura toxinele. )


Adaugam la fiert putina sare, 1-2 foi de dafin si legume uscate, pentru ca fasolea sa capete gust.


Lasam pe foc pana ce boabele devin sfaramicioase, apoi scurgem zeama, fara a o arunca.


Pasam boabele cu un blender, ajutandu-ne de zeama in care au fiert. Cand pasta devine destul de omogena adaugam cca. 100-150 ml ulei, pasand in continuare, pana aceasta devine spumoasa. Daca boabele sunt fierbinti, este bine sa facem pasta de fasole mai moale, intrucat la racire, aceastea va avea o consistenta mult prea tare. Potrivim de sare si piper si adaugam in compozitie o mana buna de marar verde, tocat ( eu am avut congelat ).In final adaugam in pasta de fasole usturoiul pisat.


Separat tocam 4 cepe mari pe care le calim, presarate cu sare, in putin ulei. Cand ceapa devine translucida adaugam 3-4 linguri cu pasta d tomate si o ceasca cu apa, lasand sa mai dea cateva clocote, apoi oprim focul.


Pe un platou de servire asezam in strat consistent fasolea, acoperind-o din abuntenta cu o patura de ceapa prajita cu pasta de tomate.


Se poate servi ca atare, sau pe felii de paine prajita.

 

TIPS-URI

1

timpul de pregatire difera in functie de tipul bobului de fasole, anul recoltei, modalitatea de fierbere ( oala obisnuita, oala sub presiune... )

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole facaluita / batuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Rocsi 1

15.02.2013, 22:34

Buna mai este!

Mihaela11_jo 1

16.02.2013, 10:33

La fav

Irina 1

20.02.2013, 16:38

mor aici de pofta...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cous-cous cu legume