Fasole făcăluită cu morcovi şi ţelină

de DinDragostePentruGatit in Mancaruri de post, 2 Apr 2012 | 5419 vizualizari

 

Foooarte uşor de realizat...iar rezultatul...Yammyy!!!!

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole albă;
  • 3 morcovi;
  • 1/4 ţelină;
  • 5 lg ulei de floarea soarelui;
  • 4-5 lg supă de legume;
  • 4 căţei de usturoi;
  • sare, piper.
Decor
  • 3 cepe mici;
  • 2 lg bulion;
  • 2 lg ulei de floarea soarelui;
  • 1 lg ulei de măsline;
  • 5-6 lg supă de legume;
  • 1/2 lgţ cimbru;
  • sare, piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole făcăluită cu morcovi şi ţelină:

Fasolea se alege şi se pune într-un bol mare cu apă timp de 6-7 ore (sau se lasă peste noapte); după acest timp se fierbe schimbându-i apa de două ori iar în a 3-a apă se adaugă morcovii, ţelina, sare şi se lasă pe foc până se fierb foarte bine legumele.


Se scot legumele, supa în care au fiert se păstrează, va fi nevoie de o parte din ea pe parcurs.


Legumele fierte se mixează cu ajutorul blenderului, se adaugă câteva linguri din supa de legume, până amestecul devine uşor de mixat. În continuare se adaugă usturoiul, uleiul (câte puţin) şi se omogenizează bine totul. Se condimentează cu sare, piper. Se lasă de-o parte până la răcirea completă.


Decor


Îi zic decor şi nu prăjeală, nu-mi place cuvântul asta :)) şi în fond...nu prăjesc ceapa, mai mult o înăbuş.


Se toacă ceapa mărunt. Se căleşte 1-2 minute în două linguri de ulei de floarea soarelui încins. Se adaugă 2 linguri de bulion şi câteva linguri de supă de legume (cea în care a fiert fasolea). Adaug supa pentru ca ceapa să "fiarbă" în ea şi pentru ca aceasta să nu se lipească de tigaie. Se lasă pe foc timp de 5 minute, se condimentează cu sare, piper şi 1/2 linguriţă de cimbru. După ce s-a răcit, adaug o lingură de ulei de măsline, să-i dea un uşor luciu. Se omogenizează bine.


La final se pune fasolea într-un platou, se ornează cu ceapa "călită-fiartă" :)), se unge o felie de pâine prăjită şi...se muşcă cu poftă!!!


Poftă bună!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole făcăluită cu morcovi şi ţelină" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

andreea_angelo 1

10.12.2012, 10:55

adry88 1

10.12.2012, 11:24

tare buna

deyutzky 1

11.12.2012, 14:46

o bunatate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancare de post- tocanita de ciuperci