Fasole galbena cu ciuperci forestiere

de Sylvia in Mancaruri de post, 27 Apr 2010 | 5105 vizualizari

 

Am inventat la repezeala aceasta combinatie de legume, saptamana asta fiind intr-un program alimentar mai hipocaloric stau si ma intreb adesea se poate face ceva si foarte gustos si cu putine calorii? Raspunsul nu este intotdeauna da dar de data aceasta am reusit sa gasesc un compromis.
Mi-a trecut prin cap ca as manca ceva foarte aromat si atunci m-am gandit instant la ciuperci aromate de padure, ceva fara multe calorii fasolea pastai ( 24 de kcal pe100 de grame cele care le aveam eu ).

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 portii avemnevoie de :
  • 400 grame de fasole pastai galbena  (96 kcal) ,
  • 200 grame de ciuperci forestiere ( 62 kcal) ( amestec de champinion, hribi, ghebe si galbiori congelate am avut eu puteti sa faceti ce combinatie doriti),
  • o jumatate de ardei rosu (50kcal) ,
  • o lingura de ulei de masline (83 kcal) ,
  • sare,
  • piper,
  • patrunjel maruntit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole galbena cu ciuperci forestiere:

Preparare : Intr-o tigaie gen wok puneti la calit intr-o lingura de ulei de msline ( nu renunt al el pentru ca are oligoelemente si grasimi necesare) am pus la calit fasolea galbena cu putina sare si piper si am adaugat ciupercile forestiere .


Adagam o canita de apa si lasam sa fiarba 10 minute cu capac sa se patrunda bine. Dupa 10 minute am adaugat ardeiul taiat patrate mai mari .


Mai lasam 4-5 minute cat sa se patrunda si ardeiul si sa scada apa, mai adaugam sare la sfarsit daca trebuie, eu am mai agaugat un fir de ghimbir . Ciupercile ii dau un gust deosebit si lasa un fel de sos. A iesit excelent, cantitate suficienta pentru 2 portii si in total nu a adunat mai mult de 291 de kcal toata cantitatea. Cand am servit am presarat deasupra putin patrunjel proaspat .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole galbena cu ciuperci forestiere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

nadina73 1

05.05.2010, 23:17

grozave nota 10 de la mine super combinatie

epurasha2bb 1

06.05.2010, 17:54

ce culori minunate!

Sylvia 1

07.05.2010, 15:06

Multumesc de laude, sa testati o data combinatia ca e foarte buna. Galbiorii sunt niste ciuperci minunate, extraordinari de fini si aromati ...pacat ca aici sunt asa de scumpi , ajung pana al 17 euro/kg

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci cu maioneză de post