Fasole scazuta, cu ciolan afumat

de Ina in Mancaruri cu carne, 25 Sep 2010 | 63768 vizualizari

 

S-a mancat toata la o masa, atat a fost de buna ;) :D

 

INGREDIENTE

  • un ciolan afumat

Pentru fiert:

  • 500 g fasole uscata
  • un morcov mare
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • sare
  • o foaie de dafin

Separat:

  • 3 cepe
  • un morcov mare
  • 2-3 linguri cu bulion
  • putin cimbru
  • 2 foi de dafin
  • sare/ delikat
  • piper
  • marar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole scazuta, cu ciolan afumat:

Fasolea o spalam bine si o lasam in apa rece o ora, sa se umfle. Daca n u avem timp, o fierbem direct si aruncam apa de doua ori, pentru inlaturarea toxinelor.


In oala sub presiune punem la fiert, 40 minute, fasolea alaturi de un morcov ras, o ceapa tocata, sare / delikat si o foaie de dafin.


Cand oprim focul asteptam sa scada presiunea in vas, deschidem capacul si luam cu o spumiera cea mai mare parte din boabele de fasole fiarta, pe care le vom folosi la mancarica noastra. Din restul de boabe si zeama putem face o supa de fasole ( mai ales daca mai fierbem in supa si cateva bucatele de ciolan afumat.


Separat, punem intr-o oala putin ulei, in care calim 3 cepe si-un morcov, tocate sau date pe razatoare. Cand ceapa devine aurie adaugam bucati de ciolan afumat, pe care le rumenim putin, mestecand din cand in cand. Adaugam 3-4 polonice de supa in care a fiert fasolea, 2-3 linguri cu bulion, apoi boabele scurse, foi de dafin, piper, putin cimbru, sare/ delikat si lasam sa mai fiarba pana scade zeama. Aceasta operatiune o putem executa in cuptor. Oprim focul si presaram marar tocat marunt.


Servim calda, cu ceva acru.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole scazuta, cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (90)

Ina 1

25.11.2012, 11:50

)) Laura

Bya Ralu 1

01.12.2013, 12:42

bun bun

Krystyan Trendy 1

01.12.2013, 13:09

O bunatate !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mincare de fasole cu cabanos