Fasole scazuta, cu ciolan afumat

de Ina in Mancaruri cu carne, 25 Sep 2010 | 73859 vizualizari

 

S-a mancat toata la o masa, atat a fost de buna ;) :D

 

INGREDIENTE

  • un ciolan afumat

Pentru fiert:

  • 500 g fasole uscata
  • un morcov mare
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • sare
  • o foaie de dafin

Separat:

  • 3 cepe
  • un morcov mare
  • 2-3 linguri cu bulion
  • putin cimbru
  • 2 foi de dafin
  • sare/ delikat
  • piper
  • marar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole scazuta, cu ciolan afumat:

Fasolea o spalam bine si o lasam in apa rece o ora, sa se umfle. Daca n u avem timp, o fierbem direct si aruncam apa de doua ori, pentru inlaturarea toxinelor.


In oala sub presiune punem la fiert, 40 minute, fasolea alaturi de un morcov ras, o ceapa tocata, sare / delikat si o foaie de dafin.


Cand oprim focul asteptam sa scada presiunea in vas, deschidem capacul si luam cu o spumiera cea mai mare parte din boabele de fasole fiarta, pe care le vom folosi la mancarica noastra. Din restul de boabe si zeama putem face o supa de fasole ( mai ales daca mai fierbem in supa si cateva bucatele de ciolan afumat.


Separat, punem intr-o oala putin ulei, in care calim 3 cepe si-un morcov, tocate sau date pe razatoare. Cand ceapa devine aurie adaugam bucati de ciolan afumat, pe care le rumenim putin, mestecand din cand in cand. Adaugam 3-4 polonice de supa in care a fiert fasolea, 2-3 linguri cu bulion, apoi boabele scurse, foi de dafin, piper, putin cimbru, sare/ delikat si lasam sa mai fiarba pana scade zeama. Aceasta operatiune o putem executa in cuptor. Oprim focul si presaram marar tocat marunt.


Servim calda, cu ceva acru.


Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole scazuta, cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (90)

Ina 1

25.11.2012, 11:50

)) Laura

Bya Ralu 1

01.12.2013, 12:42

bun bun

Krystyan Trendy 1

01.12.2013, 13:09

O bunatate !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

10200 puncte

Panacris

5191 puncte

Meea

5007 puncte

RODIMUR

4528 puncte

Rocsi

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa cu capsuni si menta
  • 06

    L

  • 07

    MA

  • 08

    MI

  • 09

    J

  • 10

    V

  • 11

    S

  • 12

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Turtite impletite, cu magiun

de RODIMUR 7

ieri la 23:09

Tort de vară cu vanilie și piersici

de Ancutsa 6

ieri la 12:31

Tort cu cremă de ciocolată și jeleu de coacăze negre

pe 09.07 la 15:48

Ciorba de fasole uscata alba, cu loboda

de RODIMUR 7

pe 09.07 la 14:36

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu carnatzi