Fasole verde cu maioneza

de adasev12 in Salate, 4 Mai 2012 | 2334 vizualizari

 

tot din cina de seara asta, si aceasta salatica care mie-mi place tare...doar ca usturoiul te cam trage la limba si bei ceva apa mai multa....sau ce-ti prieste, ma rog...

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole verde
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper, oregano uscat, cateva lg de ulei
  • maioneza:
  • 1 galbenus crud
  • 100 ml ulei
  • 1 l-ita mustar
  • 1 lg smantana acra, groasa
  • 2 lg iaurt gras, acru
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole verde cu maioneza:

Mai intai fasolea se curata, daca e luata varsata, daca e gata curatata se trece direct la oparit...Eu intotdeauna oparesc fasolea verde inainte de a o pune la fiert. Asta de la mama am pastrat...asa va fierbe sigur chiar daca e mai trecuta...si mult mai repede. Deci se pune fasolea intr-un vas si se toarna peste ea apa clocotita. Se lasa vreo 5 minute asa. Se pune apoi in alta oala niste apa la fiert, cam 1,5 l...Cand incepe sa dea in clocot se adauga fasolea si se lasa la fiert cam 20 minute, apoi se adauga o lingurita buna de sare si se lasa in continuare la fiert inca 20-30 minute, in functie de cat de cruda e sau nu fasolea. Se scurge apoi si se lasa la racit.


Cand e racita bine se taie marunt cu cutitul, se presara sare, piper, oregano si usturoiul pisat, 2-3 linguri de ulei si se amesteca bine


Se prepara maioneza din galbenus amestecat cu mustar si uleiul adaugat putin cate putin. Nu insisit, toata lumea stie cum se face maoineza. La sfarsit se adauga smantana si iaurtul. Se amesteca bine apoi se toarna maoineza peste fasole si se amesteca bine bine.


Se serveste pe paine, cu felii de rosii. Este buonissima!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

04.05.2012, 17:45

buna,buna

iri_iri 1

05.05.2012, 15:45

interesant

cocolina 1

05.05.2012, 19:28

buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata de fasole verde cu maioneza si carnaciori