Fasolica batuta de post

de Lily_Musat in Mancaruri de post, 26 Iun 2009 | 3482 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru fasole:
  • 500 g fasole boabe,
  • 3 morcovi,
  • 1 ceapa alba mare,
  • 1 lingurita de sare,
  • 2 linguri de ulei,
  • 1 castronel cu zeama (de la fasolea fiarta),
  • 3 catei de usturoi.
  •  Ingrediente pentru prajeala:
  • 2 linguri ulei,
  • 6 cepe verzi,
  • 1 ceapa alba,
  • ½ legatura de leustean,
  • ½ lingurita sare,
  • 200 ml suc de rosii,
  • 6 masiline negre pentru decor.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasolica batuta de post:

Fierbem fasolea 40 minute in oala minune (oala sub presiune) impreuna cu ceapa si morcovii si 1 lingura de ulei. Scurgem fasolea de zeama dupa ce a fiert si o lasam in strecuratoare sa se raceasca.


Oprim din zeama in care a fiert fasolea 1 castronel cu zeama pe care il punem in bolul de la robotul pe care il folosim sa batem fasolea. Adaugam ustuoiul, sarea si uleiul.


Dupa ce punem fasolea intrun bol (tavita) facem prajeala.


Punem intr-o cratita putin ulei in care calim ceapa cu sucul de rosii iar la sfarsit punem patrunjelul si sarea.


Punem prajeala fierbinte peste fasolica batuta si decoram cu masilne. Fasolica este foarte buna cu muraturi.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasolica batuta de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Bunica 1

16.07.2009, 18:58

O mananci din ochi. Vreau si eu o portieeeeee!

ala_oancea 1

16.07.2009, 22:07

Doamne ... de cand n-am mai mancat fasole "frecata" (asa ii zic eu ) Foarte bun !

Oana 1

16.07.2009, 23:21

Eu mai pun la fiert impreuna cu fasolea si ardei gras, telina, radacina de patrunjel, mmm, iese delicioasa cu mai multe legume! Si neaparat cimbru mult si foi de dafin

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Icre false din fasole