Fatteh-Vita adaptat

de alice_ciobanu in Vita, 15 Apr 2011 | 2577 vizualizari

 

O reţetă faină, inspirată din bucătăria arabă. O reţetă împrovizată pentru că nu aveam carne de vită în casă la momentul respectiv, aşa încât am făcut-o cu carne tocată de vită. Când voi avea chef sa reiterez acest fel de mâncare... voi face ori cu pui, ori cu vită... dar va fi altceva... o altă reţetă.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr orez basmati
  • 2 linguri unt
  • 350 gr carne de vită tocată
  • 500 ml supă de carne
  • 5 căţei de usturoi
  • 3 linguri tahini
  • o pâine arabă mare
  • un borcan de iaurt mare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fatteh-Vita adaptat:

Se fierbe orezul basmati conform metodei clasice pe care o găsiţi, de regulă scrisă pe fiecare pungă de orez sau aici.


Carnea tocată se pune la rumenit într-un ceaun cu puţină apă, condimente tarhon, delikat, boia de ardei dulce şi se lasă la făcut cam 20 minute.


Separat se zdrobeşte usturoiul şi se amestecă cu tahini şi iaurt. Într-un vas întins se stropeşte cu puţin ulei de măsline, apoi se rupe o pâine arabă mare în mai multe bucăţele. Pâinea trebuie să fi fost puţin rumenită în cuptor pentru a deveni crocantă, casantă. Se pune apoi peste aceasta puţin din zeama de carne, apoi orezul fiert, carnea făcută şi sosul de iaurt. Se nivelează bine şi se consumă imediat.


Se poate reîncălzi şi la microunde pentru a doua zi.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fatteh-Vita adaptat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

bucatarimcudiana 1

15.04.2011, 23:21

LUK 1

16.04.2011, 07:06

buna mancare

mihaelar63 1

16.04.2011, 07:39

Imi place
Am sa salvez reteta, dar dupa cum si tu spui ca nu-ti iese o mancare la fel , asa si mie mai mult ca sigur imi va iesi altceva

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Vitel stroganoff cu orez basmati