Fatteh-Vita adaptat

de alice_ciobanu in Vita, 15 Apr 2011 | 2316 vizualizari

 

O reţetă faină, inspirată din bucătăria arabă. O reţetă împrovizată pentru că nu aveam carne de vită în casă la momentul respectiv, aşa încât am făcut-o cu carne tocată de vită. Când voi avea chef sa reiterez acest fel de mâncare... voi face ori cu pui, ori cu vită... dar va fi altceva... o altă reţetă.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr orez basmati
  • 2 linguri unt
  • 350 gr carne de vită tocată
  • 500 ml supă de carne
  • 5 căţei de usturoi
  • 3 linguri tahini
  • o pâine arabă mare
  • un borcan de iaurt mare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fatteh-Vita adaptat:

Se fierbe orezul basmati conform metodei clasice pe care o găsiţi, de regulă scrisă pe fiecare pungă de orez sau aici.

Carnea tocată se pune la rumenit într-un ceaun cu puţină apă, condimente tarhon, delikat, boia de ardei dulce şi se lasă la făcut cam 20 minute.

Separat se zdrobeşte usturoiul şi se amestecă cu tahini şi iaurt. Într-un vas întins se stropeşte cu puţin ulei de măsline, apoi se rupe o pâine arabă mare în mai multe bucăţele. Pâinea trebuie să fi fost puţin rumenită în cuptor pentru a deveni crocantă, casantă. Se pune apoi peste aceasta puţin din zeama de carne, apoi orezul fiert, carnea făcută şi sosul de iaurt. Se nivelează bine şi se consumă imediat.

Se poate reîncălzi şi la microunde pentru a doua zi.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Fatteh-Vita adaptat-0
Fatteh-Vita adaptat-1
Fatteh-Vita adaptat-2
Fatteh-Vita adaptat-3
Fatteh-Vita adaptat-4
Fatteh-Vita adaptat-5
Fatteh-Vita adaptat-6
Fatteh-Vita adaptat-7

COMENTARII (7)

bucatarimcudiana

bucatarimcudiana 1

15.04.2011, 23:21

LUK

LUK 1

16.04.2011, 07:06

buna mancare

mihaelar63

mihaelar63 1

16.04.2011, 07:39

Imi place
Am sa salvez reteta, dar dupa cum si tu spui ca nu-ti iese o mancare la fel , asa si mie mai mult ca sigur imi va iesi altceva

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!