Fatuş - Salata de paine ( de post)

de Mihaela11_jo in Mancaruri de post, 18 Noi 2010 | 8951 vizualizari

 

Fatuş sau fatoush este o salata de paine specifica tarilor arabe.
Este aspectuoasa si foarte consistenta; este servita ca aperitiv in toate restaurantele arabe si de asemenea foarte populara in Ramadan, postul musulman.

 

INGREDIENTE

  • 2 lipii arabe
  • 3 ardei de diferite culori( verde, galben,rosu)
  • 2 castraveti
  • 2 rosii
  • 2 linguri de seminte de rodie acrisoara( optional)
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • 2-3 frunze de salata verde
  • 3-4 ridichi mici
  • 2 linguri frunze de menta verde
  • sucul de la 2 lamai medii
  • 4 liguri ulei de masline
  • 2 linguri apa
  • sare dupa gust
  • 3 linguri ulei de masline pentru prajit painea
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fatuş - Salata de paine ( de post):

Varianta 1

Cele 2 lipii se rup in bucatele mici de cca 1,5 cm; se pun intr-un bol si se stropesc cu 2 linguri de apa, uleiul de masline si sucul de lamiae.Se adauga semintele de rodie. Ardeii,castravetii,rosiile,ceapa verde,frunzele de salata,ridichile si frunzele de menta se taie marunt. Se adauga la paine si se amesteca; se sareaza dupa gust. Se aseaza pe un platou si se decoreaza. Se serveste ca aperitiv.

Varianta 2

Cele 2 lipii arabe se taie in patratele mici de cca 1,5 cm si se prajesc in 3 linguri de uleide masline pana iau o culoare aurie .
Se procedeaza la fel ca pentru varianta 1.

Pufta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fatuş - Salata de paine ( de post)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura Sfintiilor Constantin si Elena

ieri la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

 Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

Papanasi cu branza si cocos

pe 19.05 la 16:37

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piure cremos cu sos de rosii si gogosar