Cornulete de post cu dulceata de visine

de Valclaudia in Mancaruri de post, 23 Mar 2014 | 7966 vizualizari

 

Cornulete super pufoase, de post..... Va astept la cafea, buna dimineata! :)

 

INGREDIENTE

  • 1 cana apa minerala
  • 1 cana ulei
  • faina cat cuprinde (cca 800 gr)
  • 1 cub de drojdie
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 sticluta esenta de vanilie
  • 1 borcan dulceata de visine
  • 150 gr zahar pudra (pentru pudrat)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete de post cu dulceata de visine:

Lichefiem drojdia prin amestecarea acesteia cu 1 plic de zahar vanilat si putina sare.


Adaugam 1 cana de apa minerala si una de ulei (la temperatura camerei),esenta de vanilie si la final faina.


Eu am folosit la lichide o cana de 250 ml iar faina necesara a fost cca 800 gr.


Obtinem un aluat gras foarte usor de modelat.


Il lasam la dospit cca 1 ora. Uleiul va incepe sa se separe de aluat.


Amestecam aluatul sa incorporam din nou uleiul, mai lasam la dospit inca o ora.


Incingem cuptorul la temperatura moderata.


Pe masa de lucru infainata intindem cate o bucata de aluat (de marimea unei portocale), o taiem in 8 triungiuri cu pintenul sau cu cutitul.


Asezam la baza fiecarui triunghi putina dulceata de visine, rulam cornuletele si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.


Dam tava la copt pana se rumenesc frumos.


Scoatem cornuletele din cuptor, le transferam din tava pe un platou si le pudram cu zahar.


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de post cu dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

rena 1

23.03.2014, 16:41

Lia_ 1

24.03.2014, 06:58

mie in fata cornuletelor mi se inmoaie inima ... draga mea copilarie cu toti si cu toate care nu mai sunt

Satisfyyourcravings 1

24.03.2014, 13:46

As manca vreo cateva...zeci!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu gem