Favas cu costite de porc si carnati

de cristeena20 in Porc, 31 Oct 2012 | 2965 vizualizari

 

Acest fel de mancare l-am mancat pentru prima data in viata. Favas sunt ceva intre mazare (pastaile arata ca mazarea uriasa) si fasole boabe (are forma de fasole boabe mari). Gustul..e ceva intre..de asemenea. Inainte nu am mai vazut....dar poate ati vazut in supermarketuri. Merita incercat deoarece e ff bun. Se face cu carnati afumat de porc si cu carnat cu sange (aici e traditional).

 

INGREDIENTE

  • 900 gr coaste de porc
  • 2 cepe
  • usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 150 ml vin alb
  • 8 rosii
  • pasta de tomate
  • 450 gr carnat de porc afumat
  • 450 gr carnat de porc cu sange (morcella)
  • 800 gr favas
  • 1 farinhera (carnat special din faina si grasime de porc)
  • sare, piper, coriandru, piri-piri.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Favas cu costite de porc si carnati:

1. Portionam carnea de porc ; tocam fin ceapa si se caleste in cratita cu ulei de masline ,usturoi si foaie de dafin. Adaugam carnea sis e prajeste pana capata o culoare rumena.


2. Turnam vinul alb si apoi rosiile taiate cubulete mici si pasta de rosii, piri-piri . Lasam sa fiarba la foc mediu pana carnea e fiarta.Intre timp adaugam carnatii taiati rondele.


3. Se fierb boabele de favas (pot fi crude sau congelate) , se scot dar se pastreaza apa. Apa se adauga la nevoie peste carnea din oala la final.


4. Farinhera se pune sa stea 2 min in apa calda sa se inmoaie, apoi luam pielita (scoatem interiorul si cu o lingura o desfacem sa devina o pasta. Lungim cu putin vin alb, apoi mixam cu blemderul putin (trebuioe sa fie o pasta). Eu cred ca poate fi inlocuita cu putina faina adaugata la sosul format in oala. Cand carnea este fiarta adaugam favele si coriandru verde la final. Daca e nevoie (sosul nu trebuie sa fie foarte gros) adaugam din apa de pe fave. Se gusta de sare, +piper.


-se serveste cu frunze de coriandru proaspete , tocate fin.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Favas cu costite de porc si carnati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 42 %
239.99 lei
139.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

adry88 1

31.10.2012, 17:36

bun

Mihaela11_jo 1

01.11.2012, 07:29

delicios

Dana_Retetegg 1

21.11.2012, 17:50

yummy

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta, servita cu mamaliga
  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc cu sos de piper