Favas cu costite de porc si carnati

de cristeena20 in Porc, 31 Oct 2012 | 1813 vizualizari

 

Acest fel de mancare l-am mancat pentru prima data in viata. Favas sunt ceva intre mazare (pastaile arata ca mazarea uriasa) si fasole boabe (are forma de fasole boabe mari). Gustul..e ceva intre..de asemenea. Inainte nu am mai vazut....dar poate ati vazut in supermarketuri. Merita incercat deoarece e ff bun. Se face cu carnati afumat de porc si cu carnat cu sange (aici e traditional).

 

INGREDIENTE

  • 900 gr coaste de porc
  • 2 cepe
  • usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 150 ml vin alb
  • 8 rosii
  • pasta de tomate
  • 450 gr carnat de porc afumat
  • 450 gr carnat de porc cu sange (morcella)
  • 800 gr favas
  • 1 farinhera (carnat special din faina si grasime de porc)
  • sare, piper, coriandru, piri-piri.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Favas cu costite de porc si carnati:

1. Portionam carnea de porc ; tocam fin ceapa si se caleste in cratita cu ulei de masline ,usturoi si foaie de dafin. Adaugam carnea sis e prajeste pana capata o culoare rumena.


2. Turnam vinul alb si apoi rosiile taiate cubulete mici si pasta de rosii, piri-piri . Lasam sa fiarba la foc mediu pana carnea e fiarta.Intre timp adaugam carnatii taiati rondele.


3. Se fierb boabele de favas (pot fi crude sau congelate) , se scot dar se pastreaza apa. Apa se adauga la nevoie peste carnea din oala la final.


4. Farinhera se pune sa stea 2 min in apa calda sa se inmoaie, apoi luam pielita (scoatem interiorul si cu o lingura o desfacem sa devina o pasta. Lungim cu putin vin alb, apoi mixam cu blemderul putin (trebuioe sa fie o pasta). Eu cred ca poate fi inlocuita cu putina faina adaugata la sosul format in oala. Cand carnea este fiarta adaugam favele si coriandru verde la final. Daca e nevoie (sosul nu trebuie sa fie foarte gros) adaugam din apa de pe fave. Se gusta de sare, +piper.


-se serveste cu frunze de coriandru proaspete , tocate fin.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Favas cu costite de porc si carnati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

adry88 1

31.10.2012, 17:36

bun

Mihaela11_jo 1

01.11.2012, 07:29

delicios

Dana_Retetegg 1

21.11.2012, 17:50

yummy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!