Favorit cu nuci

de Bunica in Prajituri, 22 Ian 2011 | 6861 vizualizari

 

Nu stiu de unde ii vine denumirea, ca de ......a deschis bunica agenda cu retete si s-a gandit ca nu a mai facut de ceva vreme aceasta delicioasa prajitura.

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 4 oua
  • 200 g unt
  • 280 g. zahar
  • 280 g. faina
  • 1 plic praf de copt
  •  arome
  • 1 borcan de gem ( 400g.)
  • Bezea din:
  • 4 albusuri, r
  • 200 g. zahar
  • 200 g. nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Favorit cu nuci:

Se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul, faina , praful de copt si aromele. Le-am amestecat cu mixerul pana s-a incorporat toata faina.


Intr-o tava ( 30/40 cm.) se pune hartie de copt , apoi aluatul, aranjandu-se cu mana.


Se introduce tava in cuptorul incalzit pentru 15-20 minute ( cat blatul se coace pe jumatate). Intre timp se bat albusurile cu zaharul pana stau mot ( cum ar zice Miha). Peste ele se adauga nuca macinata.


Cand blatul este copt pe jumatate, se scoate tava din cuptor, se adauga peste blat gemul, iar peste gem bezeaua. Se reintroduce tava in cuptor pana cand bezeaua devine maronie. Se taie rece.

 

TIPS-URI

1

este de preferat sa se foloseasca un gem acrisor. eu am folosit gem asortat (mere+gutui)

Daca ti-a placut reteta noastra "Favorit cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Bunica 1

28.06.2013, 21:29

Panacris 1

26.09.2013, 08:13

Xandrinne 1

08.05.2015, 06:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Kinder Bueno
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

ieri la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

ieri la 18:35

Tortellini cu carne si legume

ieri la 14:43

Desert tort Anca

de Ancutsa 5

ieri la 11:46

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu bezea de cacao si nuci