Felii de paine aromate

de mirela0911 in Piine, 7 Oct 2018 | 1119 vizualizari

 

Initial framantasem un aluat pentu o paine la cuptor insa, in timp ce dospea aluatul mi-am amintit ca vazusem pe undeva acest gen de paine si am zis sa incerc si eu, sa vad ce o sa iasa. Si am vazut! O minunatie de paine care s-a terminat foarte repede!  

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 2 lg ulei
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • apa calduta cat cuprinde

Pt. topping:

  • 50 g unt
  • sare dupa gust
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lg patrunjel verde tocat
  • 1 lgt ierburi italienesti Delikat
  • 100 g cascaval
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felii de paine aromate:

Intr-un bol se pune faina. Pe margini se pune sarea. Se face o gropita in mijloc, se presara zaharul apoi drojdia zdrobita. Se toarna putina apa calduta, se amesteca usor si se lasa la activat. Dupa ce s-a activat, se toarna uleiul si apa putin cate putin si se incorporeaza faina pana se obtine un aluat bun de framantat. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta, adaugand faina daca mai este nevoie, pana devine un aluat elastic si nelipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.


Intre timp se amesteca untul cu sarea, patrunjelul, ierburile italienesti si usturoiul pisat sau taiat feliute. Se amesteca bine si se lasa deoparte. Cascavalul se da pe razatoarea cu gauri mici.


Se ia aluatul si se intinde pe masa de lucru in foaie dreptunghiulara. Se unge toata suprafata cu untul aromat apoi se presara deasupra cascavalul. Se taie aluatul in 3 fasii egale apoi fiecare fasie in patratele de aproximativ dimensiunea tavii in care veti coace painea. Se asaza apoi una peste alta patratelele, cu grija, apoi se ia turnuletul si se asaza rasturnat in tava tapetata cu hartie de copt. Se mai lasa 10 minute sa creasca apoi se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 25-30 de minute pana se rumeneste frumos deasupra.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate servi atat calda cat si rece!

2

Aromarea untului se poate face in functie de gusturile fiecaruia!

Daca ti-a placut reteta noastra "Felii de paine aromate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

elucubratiiculinare 1

08.10.2018, 09:59

yammy

Panacris 1

08.10.2018, 10:47

mirela0911 1

14.10.2018, 15:05

Va multumesc pentru aprecieri!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

5621 puncte

Rocsi

5403 puncte

mihaelar63

4526 puncte

mirela0911

4500 puncte

Constelatialeu

4232 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mancarica de dovlecei cu soia
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu ciocolata

de Meea 4

ieri la 18:20

Parizer de casa

de Criss 6

ieri la 12:59

Desert prajitura cu blat din albusuri si crema de portocale

de RODIMUR 5

ieri la 12:33

RETETA RECOMANDATA
Chifle pufoase