Felii de paine aromate

de mirela0911 in Piine, 7 Oct 2018 | 3364 vizualizari

 

Initial framantasem un aluat pentu o paine la cuptor insa, in timp ce dospea aluatul mi-am amintit ca vazusem pe undeva acest gen de paine si am zis sa incerc si eu, sa vad ce o sa iasa. Si am vazut! O minunatie de paine care s-a terminat foarte repede!  

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 2 lg ulei
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • apa calduta cat cuprinde

Pt. topping:

  • 50 g unt
  • sare dupa gust
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lg patrunjel verde tocat
  • 1 lgt ierburi italienesti Delikat
  • 100 g cascaval
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felii de paine aromate:

Intr-un bol se pune faina. Pe margini se pune sarea. Se face o gropita in mijloc, se presara zaharul apoi drojdia zdrobita. Se toarna putina apa calduta, se amesteca usor si se lasa la activat. Dupa ce s-a activat, se toarna uleiul si apa putin cate putin si se incorporeaza faina pana se obtine un aluat bun de framantat. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta, adaugand faina daca mai este nevoie, pana devine un aluat elastic si nelipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intre timp se amesteca untul cu sarea, patrunjelul, ierburile italienesti si usturoiul pisat sau taiat feliute. Se amesteca bine si se lasa deoparte. Cascavalul se da pe razatoarea cu gauri mici.

Se ia aluatul si se intinde pe masa de lucru in foaie dreptunghiulara. Se unge toata suprafata cu untul aromat apoi se presara deasupra cascavalul. Se taie aluatul in 3 fasii egale apoi fiecare fasie in patratele de aproximativ dimensiunea tavii in care veti coace painea. Se asaza apoi una peste alta patratelele, cu grija, apoi se ia turnuletul si se asaza rasturnat in tava tapetata cu hartie de copt. Se mai lasa 10 minute sa creasca apoi se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 25-30 de minute pana se rumeneste frumos deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate servi atat calda cat si rece!

2

Aromarea untului se poate face in functie de gusturile fiecaruia!

Daca ti-a placut reteta noastra "Felii de paine aromate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Japoneze cu lapte si unt