Fiammingo con noci

de nadina73 in Mancaruri de post, 23 Apr 2010 | 2507 vizualizari

 

este super bun la o pahar cu lapte. e o reteta de post daca nu puneti unt ci numai margarina vegetala

 

INGREDIENTE

  • 600 faina alba cernuta
  • 150 ml apa calduta
  • 100 ml suc de portocale(2-3 portocale)
  • 20 g drojdie proaspata
  • 100 g zahar
  • coaja de la 2 portocale
  • putina sare
  • 3-4 vanilii
  • 100 g miez de nuca prajita si macinata
  • 100 g marg sau unt(+50 pt pus deasupra)
  • 100g zahar brun-se pune deasupra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fiammingo con noci:

Se pun ingredientele in masina de paine,faina,apa calduta dizolvata cu drojdia,sucul de portocale ,untul(margarina),vaniliile,coaja de portocale ,sarea ,zaharul ,nuca prajita si macinata si se lasa la framantatsi dopit (1 ora si jumatate)se poate la fel de bine si cu mana


Dupa ce a crescut se ia compozitia si se pune intr-o tava unsa cu unt sau ulei(eu am pus si folie) si se intinde uniform cu mana dupa care se lasa acoperita inca aproximativ 40 minute sa creasca


Dupa ce a crescut in tava se pun bucatele de unt (50g)se fac gropite cu degetul si se pun bucatelele de unt sau marg apoi se presara zaharul brun(100g)


Se pune la cuptor pentru aproximativ 20-30 minute la 150 grade


Este prima data cand incerc acesta reteta dar e foarte buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fiammingo con noci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

nadina73 1

23.04.2010, 13:05

multumesc silvioara mult

Dana Cristea - pusikmea 1

23.04.2010, 13:26

nadina73 1

23.04.2010, 15:56

haide cu bere fara bere cum vrei numai haide pusik

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa-crema de ciuperci
  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

RETETA RECOMANDATA
Cum se face coliva