Ficat de porc fragezit in lapte

de merisor in Ficat, 13 Ian 2015 | 13873 vizualizari

 

Nu prea suntem fanii ficatului de porc, dar odata pe an, incerc sa-l prepar in diferite moduri.
De data aceasta am incercat varianta de a-l fragezi in lapte.
A iesit bun, dar tot mai bun este ficatul de pui!
Postez aceasta reteta in ideea ca poate cineva prefera ficatul de porc si chiar se simte diferenta fragezirii lui in lapte.
Tehnica aceasta o stiu de la o colega mai in varsta, ea mereu ne aducea la serviciu, dupa sarbatori, ficat de porc fragezit in lapte, apoi prajit sau preparat cu sos.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficat de porc
  • 500 ml lapte proaspat
  • 1 ceapa rosie
  • sare dupa gust
  • mix de condimente(Spicy & Hot)
  • cimbru
  • 2 foi dafin
  • un praf boia de ardei dulce
  • 4-5 catei de usturoi
  • 200 ml vin spumant
  • 30 ml ulei
  • 3 linguri pasta de rosii cu ardei copt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de porc fragezit in lapte:

Spalam bine ficatul si il portionam in bucati de 2 cm grosime.


Intepam feliile de ficat din loc in loc, le asezam intr-un vas cu capac si turnam peste ele lapte rece, cat sa fie acoperite.


Dam vasul la frigider cel putin o jumatate de zi, daca vrem sa avem intr-adevar o fragezire a ficatului.


Eu l-am tinut de seara pana a doua zi spre pranz.


A doua zi, scurgem bine ficatul de lapte, il asezam intr-o tigaie antiaderenta in care am pus putin ulei si rasnim peste el condimente, presaram boia de ardei dulce, cimbru si un praf de sare, adaugam si doua foi de dafin, acoperim tigaia si o lasam la foc mic spre mediu aproximativ 15 de minute, timp in care mai intoarcem ficatul de pe o parte pe alta.


Dupa ce ficatul prinde o usoara crusta, adaugam ceapa rosie tocata marunt, usturoiul taiat rondele si le amestecam printre feliile de ficat, apoi dupa 5-6 minute, adaugam vinul si acoperim din nou tigaia, lasand ficatul sa fiarba inabusit, la foc mic, 15 minute, dupa care adaugam si pasta de rosii cu ardei copt, preparata in casa, sau doar pasta de rosii, daca nu avem si ardei copt.


Mai lasam preparatul pe foc 10 minute, apoi il putem servi simplu, sau cu garnitura de cartofi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de porc fragezit in lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Aparat de vidare V3840-I

- 200 lei
1199.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (31)

reisnaor_2006 1

14.01.2015, 11:18

foarte bun

merisor 1

14.01.2015, 15:00

Lau 1

14.01.2015, 19:17

gustos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34