Ficatei cu mancarica de ceapa

de PapaVio in Ficat, 31 Mar 2014 | 10854 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -700 g ficat de porc,
  • -4-5 cepe mari,
  • -2 linguri pasta tomate,
  • -1/2 ardei gras,rosu
  • -o rosie potrivita,
  • -2 frunze dafin,
  • -4 linguri cu ulei,
  • -sare,piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei cu mancarica de ceapa:

Saram ficatul si il punem la prajit pe o tabla, la aragaz si il intoarcem pe ambele parti. Dupa asta, taiem ficatul in bucati de marimea unei ...jumatati de nuca si le punem deoparte. Taiem ceapa-nu foarte marunt-,ardeiul gras si rosia in cubulete mici si le punem la prajit intr-o tigaie cu cele 4 linguri de ulei. Cand ceapa incepe a se cali, adaugam treptat cate o lingura de apa sau zeama de carne si mestecam din cand in cand. Procedam asa pana ceapa e aproape topita si in tigaie s-a format un sos, peste care turnam acum pasta de tomate si amestecam timp de 2 min, dupa care adaugam 1/2 pahar cu apa, bucatelele de ficat, frunzele de dafin, sarea si piperul. Lasam sa dea un clocot si asta-i tot.

POFTA BUNA !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei cu mancarica de ceapa" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ficat de porc prajit