Ficatei prajiti

de Bunica in Ficat, 28 Ian 2021 | 7785 vizualizari

 

Ficateii prajiti reprezinta un preparat indragit la noi in familie,daca mai sunt insotiti de mamaliguta si mujdei .........deliciu ,nu alta!

 

INGREDIENTE

  • 500 g. ficatei de pui
  • 50 ml. ulei
  • 25 ml. vin alb/coniac
  • sare
  • Usturoi cu smantana
  • 1 capatana de usturoi
  • 3 linguri smantana
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei prajiti:

Ficateii se curata de pielite, se spala si se usuca cu prosop de hartie.

Intr-o tigaie incapatoare pune uleiul si ficateii.

Pune tigaia pe foc si acopera cu un capac,ca sa nu plesneasca ficateii si uleiul incins sa ajunga pe pielea ta.

Dupa circa 7-10 minute ia tigaia de pe foc si lasa sa se raceasca putin.

Ridica usor capacul si cu ajutorul unei spatule intoarce ficateii.

Pune capacul si apoi pune tigaia pe foc.

Dupa 5 minute ridica ,capacul si toarna vinul sau coniacul.

Lasa tigaia fara capac pentru a se evapora alcoolul .

Cand ficateii sunt frumos rumeniti ,stinge focul si pune ficateii pe un platou.

Sareaza ficateii dupa gustul tau.

Curata cateii de usturoi de coji.

Zdrobeste-i cu zdrobitorul de usturoi sau pisalogul .

Sareaza usturoiul si freaca-l cu un praf de sare(un vf. de lingurita).

Adauga smantana si omogenizeaza bine.

Serveste cu mamaliguta calda.

Sa va fie de folos!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei prajiti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui in vin cu legume