Ficatei cu mere caramelizate si sos de afine

de Bucataria_lui_Tavi in Ficat, 29 Mai 2010 | 4645 vizualizari

 

Am observat ca multor bucatarasi le plac ficateii de pui. In plus e weekend, fiecare dintre noi fie avem musafiri, fie ne rasfatam in familie, asa incat am pregatit ceva special, un preparat considerat in marile restaurante a fi o delicatesa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru prepararea ficateilor cu mere caramelizate aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 600 g ficat de pasare (pui, gasca, rata);
  • 1-2 mere verzi, mari;
  • 50 g zahar;
  • 100 g unt;
  • 50 ml coniac;
  • sare si piper dupa gust;
  • broccoli si sparanghel fiert (pentru decor);
  • sos de afine.
  • Pentru prepararea sosului de afine aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 350 g afine;
  • 100 ml vin rosu Cabernet;
  • sucul de la o portocala;
  • 2 linguri coaja de portocala rasa;
  • 1 baton scortisoara;
  • 1 varf de lingurita de piper Cayenne;
  • un praf de sare;
  • un praf de piper negru, macinat;
  • 50 g zahar brun.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei cu mere caramelizate si sos de afine:

Preparare ficatei de pui cu mere caramel si sos de afine:


Preparati ficateii de pui (preparare ficatei de pui), iar dupa ce sunt gata puneti-i la scurs intr-o strecuratoare.



Scoateti cotorul marului, cu un dispozitiv special, astfel incat fructul sa ramana intreg, dupa care taiati-l rondele. Puneti untul in tigaie si topiti-l la foc mediu, dupa care adaugati zaharul. Cand untul s-a incins adaugati si merele in tigaie si rumeniti-le bine, pe ambele parti, pana se caramelizeaza. Dupa ce au capatat o culoare maro-aurie scoateti-le pe o farfurie.



Puneti ficateii intr-o alta tigaie si turnati coniacul peste ei. Lasati sa se incalzesca putin, la foc mic, dupa care aprindeti coniacul pentru a flamba ficateii. Lasati sa arda pana focul se stinge singur.

In acest moment, puteti trece la prepararea sosului de afine.



Dupa ce ati preparat sosul de afine (preparare sos de afine) puneti-l intr-un bol. Fierbeti broccoli si sparanghelul (maxim 10 minute), dupa care lasati-le la scurs.



Acum, avand legumele fierte, sosul preparat, merele prajite si ficateii asemenea, aveti totul pregatit si puteti trece la asezarea pe farfurie.



Asezati pe farfurie o felie de mar caramelizat, peste care adaugati o lingurita cu sos de afine. Presarati si cateva fructe de afine, pentru decor, si adaugati trei ficatei, aranjati sub forma de piramida. Turnati o lingura de sos de afine peste ficatei, adaugati broccoli si sparanghel in farfurie si se poate servi.


PREPARARE IN IMAGINI

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei cu mere caramelizate si sos de afine" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

Dana Cristea - pusikmea 1

01.06.2010, 09:43

interesanta reteta

epurasha2bb 1

04.06.2010, 18:22

eu am ratat reeta asta dar ma mir ca sunt as aputine comentarii, sincer mie mi se pare ceva demn de un chef cuisine!

Panacris 1

16.01.2014, 18:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!