Ficatei de pui cu ciuperci in sos alb

de Andra_Constantinescu in Ficat, 20 Ian 2017 | 8619 vizualizari

 

A vazut mama la tv o reteta asemanatoare si m-am gandit sa o incerc si eu. A iesit tare gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficatei de pui
  • 1 foaie de dafin
  • cateva boabe de piper negru
  • 1 ceapa
  • 300 g ciuperci
  • 6-7 linguri ulei
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 80 g de branza pufoasa cu smantana de la Delaco
  • un varf de cutit de nucsoara
  • 4-5 fire de marar
  • apa
  • sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui cu ciuperci in sos alb:

Se spala ficateii de pui (se indeparteaza cu grija fierea, daca este prezenta, fara a o sparge) si se pun la fiert in apa. Se indeparteaza spuma care se formeaza deasupra apei, apoi se fierb ficateii in continuare, impreuna cu foaia de dafin si cu boabele de piper.

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Ciupercile se spala.

Intr-o cratita, se pun 6-7 linguri de ulei, ceapa, ciupercile, o lingurita de sare si o cescuta cu apa. Se acopera cratita cu un capac si se lasa sa se inabuse ceapa si ciupercile la foc mic, amestecand din cand in cand. 

Smantana se amesteca cu branza si cu doua linguri cu apa.

Ficateii fierti se clatesc cu apa rece si se pun in cratita, peste ciupercile bine patrunse impreuna cu amestecul cu smantana. Se presara si nucsoara, care se da prin strecuratoare pentru a nu ramane densa, se amesteca totul bine si se mai clocoteste circa 5 minute. La final, se adauga mararul spalat si tocat si se potriveste sosul de sare.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu ciuperci in sos alb" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne cu sos de ciuperci,kaizer si ficatei de pui