Ficatei cu pipote si cartofi

de nadina73 in Ficat, 18 Iul 2010 | 5589 vizualizari

 

e foarte buna cu mamaliguta si cu varza proaspata murata. Mmmm...nebunie

 

INGREDIENTE

  • ficatei de pui 250 g
  • pipote de curcan 400 g (sant mai mari si mai gustoase)
  • 3 cartofi
  • 1 ceapa mare
  • 1 /2 ardei rosu
  • putin ulei
  • patrunjel verde
  • 50-70 ml  lapte+1 lingura de faina
  • smanatana-pt final
  • mamaliguta amestecata cu branza(balmos fals-vezi reteta postata)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei cu pipote si cartofi:

Se caleste ceapa apoi se pun pipotele( fierte dinainte in apa cu putina sare) se lasa sa fiarba 15 minute apoi se pune ficatul ,cartofii taiati cubulete si ardeiul taiat bucatele mari,sare,piper si 1 canita de apa se lasa sa fiarba la foc potrivit 15 minute apoi se pune patrunjel verde si se stinge focul.Daca e prea subtire sosul se poate face 1 lingura de faina cu lapte si se mai lasa sa dea 2 clocote apoi e gata


Se serveste cu mamaliguta,smantana,murataura.


Eu am facut mamaliguta cu branza(vezi reteta balmos fals) si am papat cu ficatei si bineteles varza murata proaspata pusa de sotul meu(varza murata in 2-3 zile)



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei cu pipote si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

nadina73 1

19.07.2010, 03:01

bianca merge la fel de bine si cu un pireu de cartofi

ana 1

19.07.2010, 07:54

si noi

nadina73 1

20.07.2010, 03:10

anahai vino am porita ta pusa la rece

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Piure si ficatei cu sos la steamer