Ficatei de pui cu legume

de simona72 in Ficat, 30 Mar 2014 | 1685 vizualizari

 

La reteta cu nr 400, nu va aduc aduc ceva de sarbatoare, ci o mancarica rapida de ficatei, cu ceva legume, eu am folosit din legumele de la congelator, ca tot a venit primavara si congelatorul meu inca are provizii substantiale...

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg ficatei de pasare proaspeti
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 praz de marime medie
  • 2 ardei rosii grasi copti
  • 1 ardei gras galben
  • 1 legatura leurda
  • 1 carnat usor afumat cu boia si cimbru(optional)
  • 1 ardei iute
  • sare si piper dupa gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui cu legume:

Ficateii fiind proaspeti nu a necesitat mult timp pentru prepararea pranzului.


Prazul se taie pe lungime si se spala bine si printre foite. Se taie rondele si se pune la calit cu 2 linguri ulei de masline intr-o tigaie wok. Dupa ce s-a inmuiat, se adauga ficateii de pui, se pune capac si se lasa pe foc 5 minute. Se adauga carnatul de porc taiat rondele, il puneti doar daca aveti, eu l-am folosit doar pt aroma de boia si cimbru si se continua inabusirea mancarii pentru alte 5 minute.


Legumele pe care eu le-am folosit au fost congelate. Ardeii rosii i-am taiat in tasii, ardeiul gras a fost taiat fidelute inainte de a fi pus in congelator, leurda am taiata-o si pe acesata in fasii mai groase. Am pus legumele, pe care nu le-am lasat sa se dezhete in prealabil, in tigaie peste celelalte. Ardeiul iute, l-am taiat pe lungime i-am scos semintele si nervurile, l-am tocat marunt si l-am pus si pe el in tigaie. Am amestecat toate ingredientele si le-am lasat la foc iute pentru 15 minute, pana ficateii au fost facuti suficient.


Am condimentat cu sare si piper si am servit mancarea calda cu paine de casa.


Pofta buna!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

simona72 1

30.03.2014, 18:01

Multumesc frumos pt aprecierile voastre bucatarasi! Laurici, nici mie nu-mi vine sa cred

Bya Ralu 1

31.03.2014, 06:05

buni buni!

anca_rm 1

31.03.2014, 15:52

Foarte buna mancarica asta , si la cat mai multe retete Simona

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui trasi la tigaie in ulei de palmier