Ficatei de pui cu sos acru-dulce

de Bucataria_lui_Tavi in Ficat, 4 Iun 2010 | 6344 vizualizari

 

Preparatele asiatice, in special cele chinezesti, sunt favoritele mele. Sunt usor de preparat, cu arome si gusturi extreme, care iti incanta papilele gustative. Azi am ales o reteta pe care n-am mai preparat-o de mult, ficatei cu sos acru-dulce. Ingredientele sunt calculate pentru 2 portii.

 

INGREDIENTE

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 300 g ficatei de pui;
  • 2 linguri cu ulei de susan;
  • 2 linguri cu apa;
  • 3 linguri cu otet balsamic;
  • 2 linguri cu sos de soia;
  • 1 lingura coriandru verde, tocat;
  • 1 lingura de zahar;
  • 4 graunte de usturoi, zdrobite;
  • sare si piper dupa gust.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui cu sos acru-dulce:

Preparare ficatei de pui cu sos acru-dulce: Puneti ficateii intr-un wok, condimentati cu un praf de sare si un praf de piper, dupa care turnati apa peste ficatei pana ii acoperiti.

Lasati sa fiarba la foc mediu, cu un capac deasupra, timp de 15 minute (calculate din momentul in care a inceput sa fiarba apa).



Cat fierb ficateii pregatiti sosul. Puneti cele 2 linguri de apa intr-un bol mare. Adaugati zaharul, usturoiul, sosul de soia, otetul balsamic, uleiul de susan, coriandrul tocat si amestecati pana se dizolva zaharul. Gata sosul!



Puneti si orezul sa fiarba in acelasi timp cu ficateii, ca sa fie gata in acelasi timp. Dupa ce au fiert ficateii, timp de 15 minute, puneti-i intr-o strecuratoare sa se scurga.



Dupa ce s-au scurs ficateii, adaugati-i peste sos si amestecati usor. Lasati ficateii 5 minute in sos, dupa care puneti orez in farfurie. Adaugati ficateii, turnati sos peste orez si peste ficatei, ornati cu frunze de coriandru si....... "pastrati-i 2 zile la frigider".

:D Nu va speriati! Am glumit, ii puteti servi imediat.


PREPARARE IN IMAGINI

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu sos acru-dulce" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

gaby_duceag 1

04.06.2010, 18:27

Ela..asemanator..Nadina..pescarus..colet..nimic nou)) Nou - reteta asta care..specific..bineinteles..ca n-am mancat ficat cu orez. asa..si apoi mai zic catzele astea:ce tot faci de la Tavi.?.repede...pa' daca n-am mancat..)))

Rocsi 1

04.06.2010, 20:07

eu nu pap ficatei dar imi place cum arata ce ai facut acolo

Sylvia 1

04.06.2010, 22:37

Excelent arata nu puteam sa nu intru sa vad reteta cand am vazut poza super aranjament

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ficat