Ficatei de pui cu sos aromat si piure de cartofi cu usturoi

de laylalala in Pui, 15 Mai 2010 | 5640 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru cartofi

  • 1 capatana de usturoi
  • 1 kg cartofi fainosi, decojiti si taiati cubulete
  • 200 ml lapte fierbinte
  • 50 gr unt
  • sare de marePentru ficatei si sos
  • 2 linguri ulei de masline piperat
  • 400 gr ficatei de pui, spalati
  • 30 gr faina faina
  • 1-2 lingurite sare de mare cu ierburi aromate
  • 200 ml vin rosu
  • 200 ml supa de pui
  • 1 lingurita praf de rozmarin
  • 10 gr amidon alimetar dizolvat in 50 ml apa rece
  • frunze de salata, pentru servire
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui cu sos aromat si piure de cartofi cu usturoi:

Pentru cartofi, incalzeste cuptorul la 200⁰C.Pune capatana de usturoi la copt 35-45 minute pana cand s-a inmuiat bine.Dupa ce s-a copt, scoate-o din cuptor si stoarce miezul intr-o farfurie.

Intre timp pune la fiert cartofii in apa cu sare.Dupa ce au fiert, scurge-i de apa si paseaza-i.Adauga la cartofi laptele, untul, miezul de usturoi si sare de mare dupa gust.Mixeaza toul pana la omogenizare.

Pentru ficatei, incinge o tigaie la foc potrivit si adauga uleiul de masline piperat. Amesteca intr-un vas faina cu sare de mare cu ierburi aromate.Da ficateii de pui prin acest amestec apoi prajeste-i pe toate partile.Ia ficateii din tigaie si pune-i deoparte.Pentru sos, pune intr-o cratita pe foc potrivit, vinul rosu cu supa de pui si praful de rozmarin si lasa-le sa dea intr-un clocot.Adauga apoi, amestecand, amidonul dizolvat. Lasa sosul pe foc, amestecand des pana cand se va ingrosa.Adauga apoi ficateii si lasa-i sa fiarba 2-3 minute in sos pentru a se reincalzi.

Serveste ficateii de pui cu sos, piureul de cartofi cu usturoi si optional frunze de salate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu sos aromat si piure de cartofi cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

ANCA 1

15.05.2010, 21:52

interesant piureul cu usturoi copt.. dar de ce copt?

laylalala 1

16.05.2010, 21:39

L-am copt pentru a fi mai usor pentru stomac si pentru a deveni dulceag

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!