Ficatei de pui cu sos si piure

de Oana in Ficat, 3 Noi 2014 | 7107 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficatei de pui
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi colorati
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 rosii mari
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare si piper 
  • cimbru proaspat
  • 2 foi de dafin
  • putin patrunjel sau marar proaspat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui cu sos si piure:

Se curata si se spala ceapa, ardeii si usturoiul. Se taie ceapa solzisori si ardeiul gras fasii subtiri. Usturoiul se taie marunt sau se da pe razatoare. Se incinge uleiul intr-o tigaie adanca, se pun ceapa si usturoiul si se lasa putin la inmuiat. Se adauga apoi ardeiul gras. Se lasa sa fiarba putin cu capacul pus. Se adauga apoi ficateii de pui curatati si spalati bine. Se amesteca usor si se pune capacul. Se amesteca din cand in cand si se adauga cate putina apa fiarta daca scade prea mult zeama din tigaie. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper , foi de dafin si cimbru proaspat. Cand ficateii sunt facuti se adauga cele doua rosii decojite si taiete cubulete si se lasa sa mai fiarba 10 minute. La final se presara verdeata tocata marunt.

Se poate servi cu mamaliguta sau piure de cartofi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu sos si piure" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui cu otet balsamic si garnitura de cartofi pai si morocvi