Ficatei de pui cu tortellini, ceapa verde si rosii

de Rocsi in Tortellini, 24 Iul 2019 | 3324 vizualizari

 

Chiar daca a venit caldura, trebuie sa gatim, ca nu putem mancam doar salate si nici nu ne apucam sa comandam de pe la restaurante. Putem opta pentru retete mai simple, rapide, dar foarte gustoase. Cam asa sunt acesti ficatei. Cum alor mei le plac ficateii, imi este foarte usor sa le pregatesc diverse preparate cu ei, fie cu legume, cu paste, cu cartofi, in sos si multe alte variante. De aceasta data i-am combinat cu niste tortellini cu prosciutto, daca tot ii aveam in frigider. Eu cam asa procedez, dar o raita prin frigider, camara, congelator, vad ce am, daca trebuie sa mai cumpar ceva si imediat este gata masa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficatei de pui
  • 250 gr tortellini cu prosciutto proaspeti
  • 4-5 cepe verzi
  • 3 bucati usturoi verde
  • 1 cutie rosii decojite in sos tomat (400 gr)
  • 2 linguri pasta de kapia cu gogosari
  • 1 lingura ketchup picant de casa
  • 2 linguri ulei de rapita (sau de care doriti)
  • 3 linguri parmezan ras
  • sare
  • piper
  • cimbrisor uscat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui cu tortellini, ceapa verde si rosii:

Intr-o cratita puneti apa cu sare. O transferati pe foc, iar cand apa da in clocot, puneti pastele. Le fierbeti 5 minute, apoi le scoateti intr-un bol, cu o paleta. Pana incepe sa clocoteasca apa si cat timp fierb pastele, voi va ocupati de restul retetei.

Ficateii ii spalati bine, ii curatati de pielite daca mai au.

Ceapa verde si usturoiul le taiati rondele. Rosiile decojite le tocati marunt.

Incingeti uleiul intr-o tigaie, adaugati ficateii. Ii innabusiti pe ambele parti. Adaugati ceapa si usturoiul verde, amestecati. Lasati 3-4 minute pe foc, apoi puneti rosiile tocate, pasta de kapia cu gogosari, ketchup-ul si cimbrisorul. Adaugati si putina apa. Amestecati, dati gust cu sare si piper.

Dupa ce fierbe totul 3-4 minute, incorporati tortellini fierti. Invartiti usor sa nu rupeti pastele, apoi mai lasati preparatul pe foc 3-4 minute, cat ia si pastele din sos si arome. Cand sunt gata, trageti tigaia de pe foc.

Presarati parmezanul ras si serviti! Sunt o mare bunatate!

Daca ii preparati, o sa va convingeti!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu tortellini, ceapa verde si rosii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tortellini al prosciutto crudo