Ficatei de pui inveliti in bacon

de Merisor in Ficat, 21 Ian 2017 | 5016 vizualizari

 

La astfel de preparate, trebuie avut în vedere ce fel de bacon folosim.
Mie îmi place cel  afumat, chiar daca este mai sărat, nu mai adaug sare la celelalte ingrediente, decât cu măsură.
Sunt tare buni acești ficăței de pui înveliți în bacon și merg de minune cu niște cartofi natur, piure, orez sau orice garnitură.
 

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficăței de pui
  • 200 g bacon afumat, feliat
  • piper
  • boia de ardei dulce și iute
  • cimbru
  • sare
  • apă
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui inveliti in bacon:

Mai întâi, curățăm ficățeii de pui, îi spălăm și îi scurgem, apoi îi fierbem în apă clocotită cu puțină sare, doar până se pătrund cam trei sferturi.

Nu îi fierbem definitiv, pentru că se vor mai prepara și împreună cu baconul, la cuptor.

Scurgem, apoi, ficățeii, îi clătim cu apă călduță și îi lăsăm să se tempereze ușor, într-o sită.

Îi condimentăm cu piper, boia de ardei dulce și iute și cu puțin cimbru, sau cu condimente după gustul fiecăruia.

Înfășurăm ficățeii de pui în feliile subțiri de bacon, punând câte două sau chiar trei felii de bacon la câte un ficat.

Dacă ficatul este mic, așezăm chiar două bucăți într-un rulou de bacon.

Așezăm rulourile în tava tapetată cu hârtie de copt și le dăm la cuptor până când sunt bine rumenite.

Noi i-am servit cu cartofi natur, pe care i-am fiert în supa în care au fiert ficăteii și i-am asezonat cu mult pătrunjel verde, în timpul servirii.

Pot să spun că sunt tare de efect acești ficăței de pui înveliți în bacon și merită introduși ca și aperitiv, la o masă festivă.

Să vă fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Nu e nevoie de grăsime în tavă, ficățeii se vor coace în mantaua de bacon, care se va strânge frumos în jurul lor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui inveliti in bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

mihaelar63 1

23.01.2017, 14:54

Ce buna idee Gata , ii adopt ) La masa festiva m-am gandit si eu

Catalina L 1

23.01.2017, 21:27

excelenti

Sidy 1

28.01.2017, 07:48

Sunt deosebiti si reci, ca aperitiv...

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Drob de pui (interviu exclusiv cu bucataras Oana)