Ficatei de pui inveliti in bacon

de Merisor in Ficat, 21 Ian 2017 | 4875 vizualizari

 

La astfel de preparate, trebuie avut în vedere ce fel de bacon folosim.
Mie îmi place cel  afumat, chiar daca este mai sărat, nu mai adaug sare la celelalte ingrediente, decât cu măsură.
Sunt tare buni acești ficăței de pui înveliți în bacon și merg de minune cu niște cartofi natur, piure, orez sau orice garnitură.
 

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficăței de pui
  • 200 g bacon afumat, feliat
  • piper
  • boia de ardei dulce și iute
  • cimbru
  • sare
  • apă
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui inveliti in bacon:

Mai întâi, curățăm ficățeii de pui, îi spălăm și îi scurgem, apoi îi fierbem în apă clocotită cu puțină sare, doar până se pătrund cam trei sferturi.

Nu îi fierbem definitiv, pentru că se vor mai prepara și împreună cu baconul, la cuptor.

Scurgem, apoi, ficățeii, îi clătim cu apă călduță și îi lăsăm să se tempereze ușor, într-o sită.

Îi condimentăm cu piper, boia de ardei dulce și iute și cu puțin cimbru, sau cu condimente după gustul fiecăruia.

Înfășurăm ficățeii de pui în feliile subțiri de bacon, punând câte două sau chiar trei felii de bacon la câte un ficat.

Dacă ficatul este mic, așezăm chiar două bucăți într-un rulou de bacon.

Așezăm rulourile în tava tapetată cu hârtie de copt și le dăm la cuptor până când sunt bine rumenite.

Noi i-am servit cu cartofi natur, pe care i-am fiert în supa în care au fiert ficăteii și i-am asezonat cu mult pătrunjel verde, în timpul servirii.

Pot să spun că sunt tare de efect acești ficăței de pui înveliți în bacon și merită introduși ca și aperitiv, la o masă festivă.

Să vă fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Nu e nevoie de grăsime în tavă, ficățeii se vor coace în mantaua de bacon, care se va strânge frumos în jurul lor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui inveliti in bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

mihaelar63 1

23.01.2017, 14:54

Ce buna idee Gata , ii adopt ) La masa festiva m-am gandit si eu

Catalina L 1

23.01.2017, 21:27

excelenti

Sidy 1

28.01.2017, 07:48

Sunt deosebiti si reci, ca aperitiv...

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ficat de pui in bacon