Ficăţei de pui pe cartofi la cuptor

de ionix in Ficat, 18 Oct 2010 | 5505 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4-5 cartofiori
  • 1 kg ficatei
  • busuioc
  • sare, piper
  • foarte putin cimbru
  • 1 ardei gras rosu
  • 6 catei de usturoi
  • 2 linguri cu ulei
  • 100 ml cu apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficăţei de pui pe cartofi la cuptor:

Incepem prin a face cartofii. pentru ca ficateii se fac foarte repede, fierbem putin cartofii inainte. Cartofii se curata bine, se spala, se taie felii mai groase si se pun la fiert cu putina sare. Dupa ce sunt aproape fierti, se scot din apa si se condimenteaza cu putina sare si busuioc.


Ficateii se spala bine si se oparesc putin, pentru a iesi sangele din ei, iar apoi se scurg.


Cartofii fierti se pun intr-un vas de yena, uns cu ulei. Peste cartofi asezam ficateii, usturoiul taiat feliute si ardeiul taiat felii. Presaram busuioc, putin cimbru, sare si piper. Turnam si apa, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorla foc mic. Lasam 20-30 de min si apoi scoatem din cuptor.


Asezam in farfurii si peste presaram marar tocat marunt. Servim cu mujdei si mamaliguta.


Pofta buna!



 

TIPS-URI

1

folia de aluminiu are rolul de a pastra ficatul suculent

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficăţei de pui pe cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

kamy 1

18.10.2010, 23:37

5fb

ionix 1

19.10.2010, 17:04

@Kamy... 5 fb= 5 de foarte bine? sau e b-ul in plus mersic

nadina73 1

21.10.2010, 17:44

vreau,imi plac

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08