Ficatei in sos de smantana

de Dana Cristea - pusikmea in Ficat, 4 Feb 2011 | 5080 vizualizari

 

sursa aici http://barbatlacratita.blogspot.com/2010/10/mancare-de-ficatei-cu-smantana.html
e delicioasa mancarica!multumesc pentru reteta :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficatei
  • 200 ml smantana
  • 4 cepe
  • o legatura patrunjel
  • 2-3 linguri ulei 
  • o lingura de faina
  • sare
  • piper
  • marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei in sos de smantana:

Spalam si curatam ficateii de pielte.


Intre timp punem o cratita cu apa la fiert, cand incepe sa fiarba adaugam ficatei, ii lasam cateva minute, doar sa se intrepatrunda, dupa care ii scoatem din apa si ii clatim cu apa rece, apoi ii taiem i bucati mai mici.


Taiem ceapa marunt.


Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei, adaugam ceapa, si punem si niste apa ( eu nu calesc ceapa decat foarte rar, prefer sa o inabusesc, e mult mai sanatos), o lasam pana se inmoaie, dupa care vom adauga ficateii, completam cu apa cat sa-i acopere si lasam pe foc 10-15 minute.


Cand este aproape gata, adaugam smantana, lasam sa mai dea un clocot si luam de pe foc.


Mie mi-a iesit sosul prea lichid, asa ca am mai adaugat si o lingura de faina.


Am amestecat faina cu putina apa, nu trebuie sa iasa cocoloase, dupa care am pus peste ficatei, si am lasat sa mai fiarba cateva minute.


La sfarsit adaugam marar tocat fin ( trebuia patrunjel, dar iar n-am avut ce mi-a trebuit :D)


Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei in sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

gugugh 1

06.02.2011, 21:58

La favorite cu ea,bun bun

RuxyRux 1

06.02.2011, 22:20

Cata munca...arata tare bine!

Dana Cristea - pusikmea 1

07.02.2011, 11:28

gugugh multumesc ruxy nu e greu de facut, chiar deloc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ficatei pane cu piure si sos rosu