Figaro...Figaro...Figaro :)

de mari_sasi in Prajituri, 30 Mai 2013 | 2749 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 250 gr unt
  • 3 oua
  • 150 ml lapte
  • nuca (optional)
  • 1 praf copt
  • coaja lamaie
  • 1 borcan dulceata
  • 50 gr zahar
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Figaro...Figaro...Figaro :):

-se amesteca untul (la temperatura camerei) cu galbenusurile apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana acesta se topeste si se formeaza o crema foarte fina


-praful de copt l-am amestecat cu faina


-faina si laptele se adauga alternativ peste crema (unt,zahar si galbenus)


-optional se mai poate adauga vanilie sau coaja de lamaie si ''neaparat'' un praf de sare


-astfel format aluatul de baga la cuptor (eu am folosit o tava 23/33) la 150 grade pt 30 minute


-atunci cand aluatul este cam pe 3/4 copt se scoate si se unge cu dulceata


-din cele trei albusuri si 50 gr zahar se face o bezea care se amesteca cu nuca macinata si se adauga peste dulceata


-se mai da la cuptor pt aprox. 30 minute la 120 grade

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Figaro...Figaro...Figaro :)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Lau 1

30.05.2013, 18:04

ce bine arata

Rocsi 1

30.05.2013, 20:10

Mmm delicioasa

diaconta 1

31.05.2013, 08:40

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de prune si nuca