Figaro...Figaro...Figaro :)

de mari_sasi in Prajituri, 30 Mai 2013 | 3728 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 250 gr unt
  • 3 oua
  • 150 ml lapte
  • nuca (optional)
  • 1 praf copt
  • coaja lamaie
  • 1 borcan dulceata
  • 50 gr zahar
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Figaro...Figaro...Figaro :):

-se amesteca untul (la temperatura camerei) cu galbenusurile apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana acesta se topeste si se formeaza o crema foarte fina


-praful de copt l-am amestecat cu faina


-faina si laptele se adauga alternativ peste crema (unt,zahar si galbenus)


-optional se mai poate adauga vanilie sau coaja de lamaie si ''neaparat'' un praf de sare


-astfel format aluatul de baga la cuptor (eu am folosit o tava 23/33) la 150 grade pt 30 minute


-atunci cand aluatul este cam pe 3/4 copt se scoate si se unge cu dulceata


-din cele trei albusuri si 50 gr zahar se face o bezea care se amesteca cu nuca macinata si se adauga peste dulceata


-se mai da la cuptor pt aprox. 30 minute la 120 grade

Daca ti-a placut reteta noastra "Figaro...Figaro...Figaro :)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Lau 1

30.05.2013, 18:04

ce bine arata

Rocsi 1

30.05.2013, 20:10

Mmm delicioasa

diaconta 1

31.05.2013, 08:40

delicioasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

10066 puncte

mihaelar63

6383 puncte

Rocsi

5529 puncte

RODIMUR

5395 puncte

oanapl

4732 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert vafe Tiramisu
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Figaro