Desert cornulete bicolore

de Criss in Prajituri, 15 Sep 2014 | 15749 vizualizari

 

Cornuletele acestea s-au aflat mult timp pe lista de asteptare si ieri au trecut in capul listei :) Pot spune doar ca imi pare rau ca nu le-am facut mai demult. Pufoase, aromate, insiropate si tavalite prin fulgi de cocos, s-au topit din farfurie. Mai ales cele umplute cu ciocolata. :D

 

INGREDIENTE

  • 800 g faina
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 200 g unt
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 3 lingurite cacao
  • ciocolata
  • gem mai tare/marmelada/rahat
  • 50 g drojdie proaspata 
  • Sirop:
  • 150 g zahar
  • 150 ml apa
  • esenta de rom (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete bicolore:

Intr-un bol se pune drojdia si o lingura de zahar, se amesteca pana se lichefiaza, apoi se adauga laptele caldut. Se lasa cateva minute, pana cand incepe sa se umfle. Intr-un vas mai incapator de pune faina, zaharul, vanilia, ouale batute si se amesteca. Se adauga laptele cu drojdia, apoi untul topit. Se framanta aluatul pana cand nu se mai lipeste de peretii vasului, apoi se imparte in doua bucati egale. In o parte de aluat se pun 3 lingurite cacao, se framanta bine pana se inglobeaza toata pudra de cacao. In cealalta parte se adauga coaja rasa de la o lamaie si la fel, se framanta. Se acopera cu cate un prosop si se lasa la dospit 40 minute.


Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se imparte fiecare bucata in cate 4 bile egale. Se intinde bila maro sub forma de cerc, la fel se procedeaza si cu cea alba, apoi cea alba se pune peste foaia maro si se imparte in triunghiuri. Se pune ciocolata, gem, marmelada sau orice va place apoi se ruleaza cornuletele si se coc in tava tapetata cu hartie de copt pana cand incep sa devina aurii.


Eu le-am umplut cu gem de corcoduse, pentru ca acesta mi-a iesit mai tare, cu finetti si cu patratele de ciocolata amaruie. Cele cu ciocolata amaruie au fost delicioase, cele cu finetti nu mi-au placut. Nu trebuie lasate prea mult, pentru ca ele trebuie sa ramana pufoase. Cand sunt gata, se scot, se trec prin sirop apoi prin fulgi de cocos.


Pentru sirop, se fierbe apa cu zaharul pana cand zaharul se topeste, se adauga esenta de rom (optional) si se lasa sa se raceasca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete bicolore" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

15.09.2014, 20:18

Cat de bune sunt. Imi amintesc de ele din copilarie, cand le pregatea o matusa de-a mea!

diaconta 1

16.09.2014, 22:34

Nu am facut demult

Criss 1

17.09.2014, 05:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Cornuleţe (Semilune) cu gem, nucă si nucă de cocos