Figurine Curry-oase

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 18 Apr 2010 | 2901 vizualizari

 

aperitiv usor picant

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina alba
  • 1lgt rasa de  zahar tos
  • 200 g branza
  • 1 praf de curry
  • 1 praf de piper
  • 150 g unt
  • 1 galbenus de ou(optional)pt.uns deasupra
  • 1 smoc mic de marar verde
  • chimen
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Figurine Curry-oase:

framantam faina cu zaharul , untul si branza date pe razatoarea mare,si un smoc de marar verde ticat foarte foarte marunt, presaram curry, piper si chimen si framantam iar.Lasam coca un pic la rece.Apoi incalzim cuptorul bine si intindem cu sucitorul o foaie, decupam mici forme cu cutitul si ne ajutam cu mana formand diverse forme :umbrelute, frunze, melci, broscute, ravase, scrisorici, paianjen,etc.Faceti ce va place.Este un aluat extraordinar de elastic, exact ca o plastilina si puteti face ce forme vreti.Rulati mici suvite, faceti mici gogoloaie in mijlocul palmei, orice forme pot iesi.Apoi coaceti in tava neusa la foc mediu pana se rumenesc.Mie imi plac mai coapte asa ca le-am lasat mai mult dar puteti sa le incercati cu o scobitoare.daca va plac mai maronii nu le ungeti cu nimic, daca va plac mai aurii le puteti unge cu un galbenus batut cu un strop de ulei.Aceste figurine crocante si sfaramicioase sunt putin picante datorita curryului si pot fi servite cu succes musafirilor adulti langa un pahar de bere rece.Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Figurine Curry-oase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

epurasha2bb 1

18.04.2010, 20:55

multumesc fetelor!Brandusa imi pare rau ca le fac cand sunt singura si nu are cine sa ma filmeze sa vezi ca in cateva secunde e gata figurina.Nu-mi ia mult serios.

marieta 1

18.04.2010, 21:11

epurasa2bb tiam admirat retetele si talentul tau extraordinar inainte de a intra pe acest site (dintr-o revista) si am avut marea placere sa te intalnesc aici!!!imi plac mult!!

epurasha2bb 1

19.04.2010, 08:40

multumesc mult pentru cuvintele frumoase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ruladă-aperitiv din cartofi cu sos de iaurt