Figurine Curry-oase

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 18 Apr 2010 | 4889 vizualizari

 

aperitiv usor picant

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina alba
  • 1lgt rasa de  zahar tos
  • 200 g branza
  • 1 praf de curry
  • 1 praf de piper
  • 150 g unt
  • 1 galbenus de ou(optional)pt.uns deasupra
  • 1 smoc mic de marar verde
  • chimen
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Figurine Curry-oase:

 framantam faina cu zaharul , untul si branza date pe razatoarea mare,si un smoc de marar verde ticat foarte foarte marunt, presaram  curry, piper si chimen si framantam iar.Lasam coca un pic la rece.Apoi incalzim cuptorul bine si intindem cu sucitorul o foaie, decupam mici forme cu cutitul si ne ajutam cu mana formand diverse forme :umbrelute, frunze, melci, broscute, ravase, scrisorici, paianjen,etc.Faceti ce va place.Este un aluat extraordinar de elastic, exact ca o plastilina si puteti face ce forme vreti.Rulati mici suvite, faceti mici gogoloaie in mijlocul palmei, orice forme pot iesi.Apoi coaceti in tava neusa la foc mediu pana se rumenesc.Mie imi plac mai coapte asa ca le-am lasat mai mult dar puteti sa le incercati cu o scobitoare.daca va plac mai maronii nu le ungeti cu nimic, daca va plac mai aurii le puteti unge cu un galbenus batut cu un strop de ulei.Aceste figurine crocante si sfaramicioase sunt putin picante datorita curryului si pot fi servite cu succes musafirilor adulti langa un pahar de bere rece.Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Figurine Curry-oase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

epurasha2bb 1

18.04.2010, 20:55

multumesc fetelor!Brandusa imi pare rau ca le fac cand sunt singura si nu are cine sa ma filmeze sa vezi ca in cateva secunde e gata figurina.Nu-mi ia mult serios.

marieta 1

18.04.2010, 21:11

epurasa2bb tiam admirat retetele si talentul tau extraordinar inainte de a intra pe acest site (dintr-o revista) si am avut marea placere sa te intalnesc aici!!!imi plac mult!!

epurasha2bb 1

19.04.2010, 08:40

multumesc mult pentru cuvintele frumoase!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu omleta si crenvursti