File de cod cu sos de patrunjel

de La Ancuta in Peste, 30 Apr 2011 | 3165 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g file de cod (sau orice alt peste alb)
  • 25 g unt
  • 150 ml lapte
  • 150 ml apa
  • 1 frunza dafin
  • sare, piper

Pentru sos:

  • 25 g unt
  • 4 lingurita rase faina
  • 4 linguri rase smantana
  • 1 galbenus
  • 3 linguri patrunjel tocat
  • zeama si coaja de la jumatate de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de cod cu sos de patrunjel:

Pestele se spala si se pune la fiert impreuna cu untul, laptele, apa si condimentele. Se aduce la punctul de fierbere apoi se da focul mic si se acopera. Lasam sa fiarba 10-15 minute.


Scoatem pestele pe o farfurie iar sosul il mai fierbem inca 5 minute. Stingem focul si scoatem frunza de dafin.


Pentru sosul de patrunjel:

Amestecam untul moale cu faina pana se omogenizeaza si punem la foc mic 1 minut (amestecand continuu).

Luam de pe foc si adaugam treptat sosul in care a fiert pestele.

Punem apoi pe foc si lasam sa fiarba 5 minute amestecand.


Tragem de pe foc si adaugam galbenusul amestecat cu smantana. Punem pentru ultima data pe foc cat sa se incalzeasca, sa nu fiarba.

Stingem apoi focul si adaugam coaja si zeama de lamaie si patrunjelul verde tocat marunt.


Servim pestele cu sos si garnitura de cartofi sau orez.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "File de cod cu sos de patrunjel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

La Ancuta 1

06.05.2011, 19:02

Eduard

mamaieelena 1

08.05.2011, 08:15

La Ancuta 1

08.05.2011, 13:31

Multumesc Elena

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cod pane cu mujdei de usturoi