File de Novac prajit

de Panacris in Peste, 4 Aug 2013 | 10441 vizualizari

 

M-a cuprins o mare poftă de pește autohton, prăjit în crustă de mălai, așa că am dat repede o fugă la unul dintre supermarket-urile ce comercializează pește proaspăt!

 

INGREDIENTE

  • file de novac cca. 500 g,
  • făină albă de grâu cca. 100 g,
  • făină de mălai cca. 500 g,
  • sare iodată,
  • ulei de floarea soarelui+măsline cca. 100 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de Novac prajit:

Peștele, deși a fost file, a trebuit să fie curățat de solzi, apoi s-a sărat și a fost lăsat la rece cca. 5 minute. Într-un vas adânc se amestecă 2 linguiri de făină cu 4 linguri de mălai. Peștele să trece prin amestecul de făină, apoi se pune la prăjit în puțin ulei încins, la foc mic cca. 10 minute pe fiecare parte. Între timp, se pun 2 părți de apă rece la fiert în vasul minunat de la Zepter, după ce clocotește apa se adaugă mălaiul în ploaie, se amestecă energic până ce se omogenizează, se asezonează de sare și se lasă la preparat cu focul oprit cca. 30 de minute. Peștele prăjit se servește fierbinte acompaniat de mămăligă și mujdei de usturoi a la Panacris;)


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "File de Novac prajit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

05.08.2013, 10:55

laura_n 1

05.08.2013, 18:07

Crisule, asta e ceva ce as manca zilnic

babi5 1

27.08.2013, 21:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu găluște imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu balt de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Novac prajit, cu mamaliguta si sos rosu de usturoi