File de Novac prajit

de Panacris in Peste, 4 Aug 2013 | 8682 vizualizari

 

M-a cuprins o mare poftă de pește autohton, prăjit în crustă de mălai, așa că am dat repede o fugă la unul dintre supermarket-urile ce comercializează pește proaspăt!

 

INGREDIENTE

  • file de novac cca. 500 g,
  • făină albă de grâu cca. 100 g,
  • făină de mălai cca. 500 g,
  • sare iodată,
  • ulei de floarea soarelui+măsline cca. 100 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de Novac prajit:

Peștele, deși a fost file, a trebuit să fie curățat de solzi, apoi s-a sărat și a fost lăsat la rece cca. 5 minute. Într-un vas adânc se amestecă 2 linguiri de făină cu 4 linguri de mălai. Peștele să trece prin amestecul de făină, apoi se pune la prăjit în puțin ulei încins, la foc mic cca. 10 minute pe fiecare parte. Între timp, se pun 2 părți de apă rece la fiert în vasul minunat de la Zepter, după ce clocotește apa se adaugă mălaiul în ploaie, se amestecă energic până ce se omogenizează, se asezonează de sare și se lasă la preparat cu focul oprit cca. 30 de minute. Peștele prăjit se servește fierbinte acompaniat de mămăligă și mujdei de usturoi a la Panacris;)


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "File de Novac prajit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

05.08.2013, 10:55

laura_n 1

05.08.2013, 18:07

Crisule, asta e ceva ce as manca zilnic

babi5 1

27.08.2013, 21:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Somon cu sos de mustar si miere