FILE DE PORC CU PORTOCALE

de Roda in Porc, 6 Iun 2009 | 1480 vizualizari

 

Combinati fructe, condimente, carne, vin si legume si obtineti oricand o masa de neuitat.

 

INGREDIENTE

  • 4 fileuri de porc pentru friptura,
  • 1 lingura miere,
  • 1 lingura rozmarin proaspat,
  • 2 linguri otet de mere,
  • sare,
  • piper,
  • 4 portocale,
  • 2 linguri ulei,
  • 1/2 cana vin alb ;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA FILE DE PORC CU PORTOCALE:

1.Se combina mierea cu rozmarinul tocat,sarea ,piperul si cu otetul intr-un castron.Se adauga fileurile de porc si se tin la frigider 30 de minute.

Se rade coaja de la portocale si se opareste cu apa clocotita.Se taie 2 portocale  felii ,iar de la celelalte se stoarce sucul.

3.Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, se adauga fileurile de porc ,se presara cu coaja de portocale  si se lasa sa se rumeneasca cca. 5 minute pe fiecare parte.Se pun feliile de portocale peste fileuri si se mai lasa 4-5 minute.Se scot din tigaie si se pastreaza la cald.Se toarna in tigaie marinata,vinul si sucul de lamaie , se amesteca pana scade sosul.Se toarna sosul  peste fileuri si feliile de portocale.Se insoteste de un vin alb sec si garnitura dupa plac.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "FILE DE PORC CU PORTOCALE" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

7630 puncte

Rocsi

7550 puncte

anca_rm

7200 puncte

oanapl

6290 puncte

Valclaudia

6150 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert bomboane Raffaello
  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA

  • 29

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!