File de somon cu piper rosu si lamaie

de vio_dreams in Somon, 8 Feb 2013 | 7650 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 file somon cca 700 gr
  • 1 lamaie mare
  • 50 gr piper rosu
  • 1 lingura amestec ierburi pt peste
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare roz de Hymalaia
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de somon cu piper rosu si lamaie:

Spalam fileul si il uscam cu un prosop. Il stropim cu zeama  de la jumatate de lamaie. Presaram amestecul de ierburi pe toata suprafata si asezonam cu sare si presaram boabe de piper rosu care ii vor da o aroma deosebita.

Lasam 10 minute sa se patrunda toate aromele, punem deasupra doua linguri de ulei de masline, il impachetam in folie de aluminiu si il punem pe gratarul incins, uns cu o lingura  de ulei.

Dupa ce il lasam cam 3-4 minute pe fiecare parte il scoatem din folie, stropim cu zeama de la jumatatea de lamaie ramasa si il punem pe grill  1-2 minute pe fiecare parte.

Nu il lasati mai mult pentru ca se va usca si va deveni sec.

Scoatem pe un platou si servim dupa preferinte cu lamaie, sos de usturoi, sos de iaurt, sos remoulade etc. Daca doriti il puteti servi si alaturi de o garnitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "File de somon cu piper rosu si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

08.02.2013, 20:51

Anett 1

09.02.2013, 21:43

vio_dreams 1

10.02.2013, 09:21

Multumesc mult de tot pentru aprecieri, e preferatul copiilor!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Somon la gratar si salata cu creveti si calamari cu pesto