Sushi

de lia maria in Somon, 11 Feb 2011 | 5112 vizualizari

 

Sushi este un fel de mâncare specific bucătăriei japoneze. Principalul ingredient este orezul (acrit cu oțet) combinat cu alte ingrediente, gătite sau in stare crudă si bineinteles cu peste.

 

INGREDIENTE

  • Orez fiert
  • Nori (foi de alge marine uscate)
  • Somon( sau alt peste)
  • Morcov fiert
  • Castravete
  • Wasabi
  • Sos de soia
  • Otet de orez
  • Zahar
  • sare
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sushi:

Spalam 100g orez in apa rece, apoi il punem intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa. Când clocoteste, il acoperim cu un capac, reducem flacara si-l lasam sa fiarba la foc mic circa 10 minute, apoi stingem focul si lasam orezul acoperit sa mai fiarba in aburi inca 10 minute.    Intr-o cratita mica incalzim 2 linguri otet, in care am pus 1 lingurita zahar si putina sare; când zaharul s-a dizolvat complet, turnam otetul peste orezul fiert si amestecm bine. Il lasam la racit si apoi il impartim in trei parti.

Asezam o foaie de nori pe un suport pentru sushi si intindem pe ea o parte din orez, apoi asezam cateva fasii de morcov fiert, cateva de castravete si bucati de peste. Din loc in loc, peste peste, punem cateva  picaturi de sos wasabi.

 Rulam orezul si umplutura cu ajutorul materialului-suport. Repetam operatia cu celelalte foi de sushi. Cu lama umezita, a unui cutit foarte ascutit, taiem rulourile astfel formate in bucati . Servim cu wasabi si sos de soia, alaturi.

Pofta buna!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sushi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

lia maria 1

15.02.2011, 15:08

mediato

luminita20_2006 1

16.02.2011, 13:13

arata foarte foarte bine si cel mofturos oaspete nu s-ar abtine la asa bunatate

Xandrinne 1

11.08.2015, 09:42

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zacuscă de vinete şi ardei

de Ancutsa 5

ieri la 20:22

Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite

ieri la 13:54

Gratin de piept de pui

de RODIMUR 5

ieri la 07:44

Gogoşari cu conopidă, în oţet

de Ancutsa 5

pe 16.11 la 21:15

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Inele de somon cu garnitura de orez