Floare

de Andreea Caroline in Dulciuri, 9 Noi 2013 | 1376 vizualizari

 

O floare din aluat dospit ...

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 1\2 cub drojdie proaspata
  • 40 gr zahar
  • 100 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floare:

Dizolvam drojdia in laptele caldut adaugand zaharul si faina.Lasam drojdia 10 minute sa dospeasca.


Amestecam drojdia la restul de faina,un varf de sare si cele doua galbenusuri si framantam bine pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.


Lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul.


Impartim aluatul in doua parti egale pe care le intindem sub forma rotunda.


Punem prima foaie,presaram zahar si adaugam si cea de-a doua foaie.


Cu ajutorul unui cutit bine ascutit taiem aluatul fasii si le rotim astfel obtinind efectul de floare.


Se mai lasa la dospit 10 minute dupa care se da la copt in cuptor la 180 grade pana ce se rumeneste frumos.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Floare" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (32)

Andreea Caroline 1

10.11.2013, 14:55

... Multumesc tare mult Dana ...incerc sa invat cat mai mult...

Sidy 1

10.11.2013, 14:57

Cat e de faina ! Sa n-o papi !

Andreea Caroline 1

10.11.2013, 15:06

Sidy ... eu n-as papa dar nu e loc de copii

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!