Floare

de Andreea Caroline in Dulciuri, 9 Noi 2013 | 1627 vizualizari

 

O floare din aluat dospit ...

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 1\2 cub drojdie proaspata
  • 40 gr zahar
  • 100 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floare:

Dizolvam drojdia in laptele caldut adaugand zaharul si faina.Lasam drojdia 10 minute sa dospeasca.


Amestecam drojdia la restul de faina,un varf de sare si cele doua galbenusuri si framantam bine pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.


Lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul.


Impartim aluatul in doua parti egale pe care le intindem sub forma rotunda.


Punem prima foaie,presaram zahar si adaugam si cea de-a doua foaie.


Cu ajutorul unui cutit bine ascutit taiem aluatul fasii si le rotim astfel obtinind efectul de floare.


Se mai lasa la dospit 10 minute dupa care se da la copt in cuptor la 180 grade pana ce se rumeneste frumos.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Floare" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Andreea Caroline 1

10.11.2013, 14:55

... Multumesc tare mult Dana ...incerc sa invat cat mai mult...

Sidy 1

10.11.2013, 14:57

Cat e de faina ! Sa n-o papi !

Andreea Caroline 1

10.11.2013, 15:06

Sidy ... eu n-as papa dar nu e loc de copii

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac ( sau Banderas, pentru Miha =)) )