Floare impletita cu nuca

de diana_k in Prajituri, 8 Oct 2012 | 4706 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluatul dospit avem nevoie de:
  • 450 g faina,
  • 250 ml lapte
  • 80 g zahar,
  • 2 galbenusuri,
  • 1 praf de sare,
  • 20 g drojdie proaspata /un pliculet de 7g uscata,
  • pentru uns foaia:
  • 100 g unt sau rama moale,
  • 100 g zahar,
  • 150 g nuca macinata,
  • 2 linguri scortisoara,
  • 1 esenta de rom ,
  • in plus pentru stropit:
  • 150 ml lapte,
  • 100 g zahar,
  • 10 g zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floare impletita cu nuca:

Drojdia o dizolvam in laptele cadut. Faina o cernem intr-un lighenus si facem o groapa in mijloc, turnam laptele cu drojdia, punem zaharul, ouale, sarea o punem intr-un colt pentru a nu ajunge in contact direct cu drojdia.Framantam aluatul pana devine netet si il lasam la crescut 30 de minute la loc caldut.


Pe masa presarata cu faina intindem o aluatul, il ungem cu untul frecat cu zahar si rom. Presaram cu nuca si scortisoara, apoi rulam.


Cu un cutit bine ascutit crestam sulul obtinut, o felie o tragem spre exterior, alta spre interior....imaginile de mai jos sunt poate mai explicite decat cuvintele mele.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Floare impletita cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

diana_k 1

03.11.2012, 21:45

Dia

marcela13 1

09.11.2012, 20:39

imi pare rau ca am fost "acida" dar chiar imi doream sa fac impletitura dar, cu parere de rau draga diana nu lipseste doar cantitatea de lapte ci si ceva mai multe detalii "tehnice". Degeaba razi de mine diaconta, dar daca te uiti pe retelete postate de tine sau de postavarul si sigur si alti bucatarasi,dar ptr mine voi sunteti de top, diana e cam "zgarcita" cu explicatiile, dar astept cu mare interes urmatoarele retete. Recunosc eu sunt o maniaca a instructiunilor si a cantitatilor exacte, deh, defect profesional, cred
Daca vrei sa-ti "puric" o fac cu placere, dar ca sa-ti fac paguba la cafea trebuie sa astepti pana la vara, ca abia atunci vin in tara...

diaconta 1

09.11.2012, 20:53

Marcela,sunt convinsa ca nici Diana nu a facut-o cu intentie.Mi s-a intamplat si mie sa uit ingrediente.Odata am fost "certata" ca am uitat sa zic de apa la muraturi,desi mie mi se parea logic ca trebuie pusa,nu toata lumea stia asta.Pe mama o enervez cand face ceva si-i cer cantitati exacte ca sa scriu reteta,ea le face deja "din ochi".
Uneori ne lipseste timpul necesar pentru a edita reteta pe intelesul tuturor.
Diana are retete foarte bune si sunt sigura ca-ti da explicatiile necesare cand e cazul.
Ne vedem la vara la cafea.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti Spritati